Overslaan en naar de inhoud gaan

Vondst wietkwekerij verrassing voor verhuurders

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 20:45

"Je schrikt echt, je denkt dat kán niet. We dachten die mensen te kennen. Ze waren ontzettend aardig. We hadden nooit gedacht dat dit zou gebeuren."

Mirjam Grond wist nog goed wat ze dacht toen het telefoontje van de politie kwam dat er een wietkwekerij in hun pand was gevonden.

Op slot
Vrijdag ging het pand samen met een ander pand in de gemeente Beek voor drie maanden op slot. De panden werden gebruikt door een Albanese drugsbende. Afgelopen mei viel de politie tientallen panden in de omgeving van Sittard en Geleen binnen. In totaal werden er zestien mensen aangehouden. Een van die panden was van Mirjam en haar man Janic.

Lees ook: 'Albanese' drugspanden in Beek op slot

Perfect
Zo'n anderhalf jaar eerder boden ze het pand te huur aan. Een Grieks stel reageerde en het klikte meteen. "Ze waren heel open en toegankelijk en betaalden de huur perfect." Alles lijkt perfect te lopen. Het eerste jaar is er niets aan de hand en de keren dat Mirjam en Janic de huurders bezoeken valt er niets op. Ook op de bovenverdieping is er geen sprake van een wietkwekerij. "Ze lieten ons zien dat ze de muren hadden geschilderd, alles leek in orde".

Verdacht
In mei krijgen ze telefoon van de politie. Mededeling: 'Er staan 624 wietplanten in uw pand.' Mirjam en Janic schrikken zich rot. In eerste instantie worden ze gezien als verdachte, maar al snel weten ze de politie ervan te overtuigen dat ze nergens bij betrokken zijn.

Puinhoop
Het pand krijgen ze een dag later terug. Ze treffen een grote puinhoop aan. "Het hele huis was verbouwd, boven waren de drie kamers bedekt met vijverfolie, overal stonden potten met aarde en in het dak was een gat gemaakt voor de ventilatie." Ze zijn slachtoffer geworden van de Albanese drugsbende. Alle papieren blijken te zijn vervals. De politie erkent dat ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Nieuwe huurders
Uiteindelijk weten Mirjam en Janic de boel op te ruimen. Ze vinden een nieuwe huurder en ze zetten er een punt achter. Maar dan horen ze dat het pand toch drie maanden op slot moet. Precies op tijd, want de nieuwe huurder was nog niet ingetrokken.

Lik op stuk
In een reactie laat de gemeente weten dat vanwege de ernstige inbreuk op de openbare orde het pand toch echt dicht moet. Niet waarschuwen, maar meteen sluiten, is het beleid.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen