Overslaan en naar de inhoud gaan

Vondst groot drugslab in bedrijf: 'Beter screenen wie huurt'

Geplaatst opzondag 7 oktober 2018 - 18:46

Verhuurders, zoals van het bedrijf in Sittard waar dit weekend een groot xtc-lab werd opgerold, moeten beter screenen met wie ze in zee gaan

Dat zegt voorzitter Paul Verhoeven van het Platform Veilig Ondernemen in L1mburg Centraal.

Straatwaarde
Hij reageert op de grote inval van de politie zaterdag op een bedrijventerrein in Sittard waar een groot xtc-lab werd ontdekt. De gevonden spullen hadden een straatwaarde van zes miljoen euro.

Lees ook: Enorm drugslab ontdekt: straatwaarde ruim zes miljoen euro

Controleren
Verhoeven vindt dat ondernemers beter moeten uitzoeken met wie ze in zee gaan. "En probeer af te spreken om geregeld in het pand te gaan controleren. Als de huurder dat echt niet wil, dan weet je genoeg."

Terugdringen
Daarnaast roept Verhoeven ondernemers op om verdachte zaken snel te melden bij de politie. "Als je bijvoorbeeld wekenlang niemand aantreft bij het pand of als er enkel nachtelijke handelingen worden verricht. Alleen als we die verantwoordelijkheid samen opnemen, dan dringen we ondermijning terug."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen