Overslaan en naar de inhoud gaan

Volta Limburg Classic maakt ploegenlijst bekend

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 8:48

Zeven pro-continentale teams starten begin april in de Volta Limburg Classic. De WorldTour-teams laten dan verstek gaan.

De ervaren teams van Roompot-Charles en Wanty-Groupe Gobert zijn er 6 april wel bij.

Wildcard
Ook het team van Israel Cycling Academy, dat een wildcard heeft gekregen voor de Ronde van Italiƫ en Milaan-Sanremo, start in de Limburgse koers. En met de komst van het Development team van Sunweb, is er een kans dat het Maastrichtse talent Nils Sinschek start in de voorjaarsklassieker.

Geen rol
Dat er geen World Tour-ploegen aan de start verschijnen hoeft niet slecht uit te pakken. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat er geen World Tour-ploeg heeft gekozen voor de Volta Limburg Classic. Echter, de WorldTour-ploegen die de afgelopen twee jaar aan de start verschenen, hebben toen geen rol van betekenis in de finale kunnen spelen", nuanceert koersdirecteur Roy Packbier op de website van de koers.

De afgelopen twee jaar ging de zege naar een pro-continentale renner. In 2017 naar Marco Canola van Nippo-Vini Fantini en vorig jaar naar Jan Tratnik van CCC Sprandi Polkowice.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen