Overslaan en naar de inhoud gaan

Volta Limburg Classic gaat door

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 11:30

De Volta Limburg Classic kan dit jaar doorgaan in het weekend van 17 en 18 juli.

Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Mogelijkheden
Een volledig weekend betekent dat zowel de toerversie als de wedstrijd gereden kunnen worden. Vanwege corona werd duidelijk dat de Volta Limburg Classic niet op de reguliere data in april kon plaatsvinden, en besloot de organisatie het volledige wielerweekend te verplaatsen naar zaterdag 17 en zondag 18 juli in de hoop dat er richting de zomer meer mogelijkheden zouden zijn.

Versoepelingen
Voorzitter Jean Demollin: "De afgelopen maanden hebben wij de ontwikkelingen wat betreft de pandemie goed in de gaten gehouden en tevens zijn we in contact gebleven met de overheden. Nu de versoepelingen zijn ingezet en er voor het Volta Limburg Classic weekend nog meer versoepelingen verwacht worden, gaan wij definitief aan de slag met de organisatie van zowel de toertocht als de heren- en dameswedstrijd."

Parcours
Hoewel medio juli de situatie nog niet zo zal zijn, als in het verleden, zijn alle betrokken vooral opgelucht dat er iets georganiseerd kan worden binnen de dan geldende maatregelen. "Zoals het er nu uit ziet kunnen wij voor de wedstrijden de normale parcoursen aanhouden", zo legt organisator Roy Packbier uit. "Zoals we die de laatste jaren van de Volta Limburg Classic gewend waren. Dus met scherprechters als Gulperberg, Loorberg en in de finale natuurlijk Piemert en Mheerelindje. Of en hoeveel publiek er bij start/finish in Diepstraat te Eijsden of langs het parcours aanwezig mag zijn, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. De gesprekken met de overheden zijn in volle gang en de uitkomst zal ook sterk afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom het virus."

Schema
Op zaterdag 17 juli kunnen de toerfietsers aan de slag, met de keuze uit vier verschillende afstanden variƫrend van 60 tot 150 kilometer. Met start en finish in Eijsden en de routes door het Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. Een dag later, op zondag 18 juli, zullen de heren en dameswedstrijd verreden. Ook voor de wedstrijden zijn de start en finish gepland in het centrum van Eijsden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen