Overslaan en naar de inhoud gaan

Volta Limburg Classic gaat door

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 11:30

De Volta Limburg Classic kan dit jaar doorgaan in het weekend van 17 en 18 juli.

Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Mogelijkheden
Een volledig weekend betekent dat zowel de toerversie als de wedstrijd gereden kunnen worden. Vanwege corona werd duidelijk dat de Volta Limburg Classic niet op de reguliere data in april kon plaatsvinden, en besloot de organisatie het volledige wielerweekend te verplaatsen naar zaterdag 17 en zondag 18 juli in de hoop dat er richting de zomer meer mogelijkheden zouden zijn.

Versoepelingen
Voorzitter Jean Demollin: "De afgelopen maanden hebben wij de ontwikkelingen wat betreft de pandemie goed in de gaten gehouden en tevens zijn we in contact gebleven met de overheden. Nu de versoepelingen zijn ingezet en er voor het Volta Limburg Classic weekend nog meer versoepelingen verwacht worden, gaan wij definitief aan de slag met de organisatie van zowel de toertocht als de heren- en dameswedstrijd."

Parcours
Hoewel medio juli de situatie nog niet zo zal zijn, als in het verleden, zijn alle betrokken vooral opgelucht dat er iets georganiseerd kan worden binnen de dan geldende maatregelen. "Zoals het er nu uit ziet kunnen wij voor de wedstrijden de normale parcoursen aanhouden", zo legt organisator Roy Packbier uit. "Zoals we die de laatste jaren van de Volta Limburg Classic gewend waren. Dus met scherprechters als Gulperberg, Loorberg en in de finale natuurlijk Piemert en Mheerelindje. Of en hoeveel publiek er bij start/finish in Diepstraat te Eijsden of langs het parcours aanwezig mag zijn, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. De gesprekken met de overheden zijn in volle gang en de uitkomst zal ook sterk afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom het virus."

Schema
Op zaterdag 17 juli kunnen de toerfietsers aan de slag, met de keuze uit vier verschillende afstanden variërend van 60 tot 150 kilometer. Met start en finish in Eijsden en de routes door het Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. Een dag later, op zondag 18 juli, zullen de heren en dameswedstrijd verreden. Ook voor de wedstrijden zijn de start en finish gepland in het centrum van Eijsden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen