Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalvrouwen winnen ook derde groepswedstrijd op EK

Geplaatst opzondag 22 augustus 2021 - 22:00

De Nederlandse volleybaldames hebben ook de derde groepswedstrijd op het EK gewonnen. Het team met spelverdeler Britt Bongaerts uit Roermond versloeg in Cluj-Napoca gastland Roemeniƫ met 3-1.

Nederland begon goed aan de wedstrijd tegen Roemeniƫ en won de eerste set met 25-12.

In de tweede set moest Oranje vol aan de bak. Het was ongemeen spannend, maar de Roemeense vrouwen trokken met 25-27 aan het langste eind.

Orde op zaken
Na het eerste setverlies van dit EK stelde het team van coach Avital Selinger orde op zaken en won de derde set met 25-17.

In de vierde set kwam Oranje met 13-6 voor. De Roemeense vrouwen verkleinden de achterstand tot 13-10, maar daarna liepen de Nederlandse vrouwen opnieuw weg van de tegenstander. Oranje won de set met 25-14 en boekte daarmee de derde zege op rij.

Nederland aan kop
De Nederlandse volleybaldames delen na drie wedstrijden de koppositie in de groep met Turkije. Beide teams hebben negen punten en spelen dinsdag in Cluj-Napoca tegen elkaar. Woensdag sluit Oranje de groepsfase af tegen de Zweedse vrouwen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen