Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalvrouwen moeten herkansen voor Tokio

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 23:10

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn er in Catania niet in geslaagd een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen van Tokio.

Oranje verloor met 3-0 van Italië, dat daarmee het Olympisch Kwalificatie Toernooi op Sicilië won.

Achterstand
Het team van coach Jamie Morrison kon de Italiaanse vrouwen in de eerste set goed bijbenen, maar kon de achterstand van drie punten in de slotfase niet wegwerken. De set ging met 25-23 naar Italië.

Mindere partij
Ook in de tweede set was Oranje met Britt Bongaerts niet opgewassen tegen het gastland. Italië was beduidend beter en won de set met 25-17. In de derde set vochten de Oranje vrouwen voor hun laatste kans. Het was tot het einde spannend, maar opnieuw trok Italië aan het langste eind.

Heksenketel
Oranje won eerder deze week overtuigend van België en Kenia, maar was in de heksenketel van Catania niet opgewassen tegen Italië, dat zich met de 3-0 overwinning van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 verzekerde.

Nederland krijgt in januari nog een kans zich voor Tokio te plaatsen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen