Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters treffen Duitsland in halve finales

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 21:06

De Nederlandse volleybalsters treffen zaterdag Duitsland in de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn.

Nadat Polen vrijdagavond met 3-0 had gewonnen van Azerbeidzjan belandde Oranje definitief op de tweede plaats in groep A. Duitsland had zich eerder op de dag met winst op Kroatië (3-0) verzekerd van de eerste plaats in de andere groep. Het duel begint zaterdag om 17.15 uur.

Giovanni Guidetti
's Avonds komen Polen en Turkije in actie in de andere halve finale. De Turkse vrouwen, gecoacht door voormalig Oranje-bondscoach Giovanni Guidetti, hadden de grootste moeite met België. Het duel kende pas na vijf sets een winnaar.

Oranje met Britt Bongaerts verloor donderdag met 3-1 van Polen, maar had eerder al Azerbeidzjan en Bulgarije met 3-0 verslagen. Steraanvalster Lonneke Sloetjes speelde alleen de openingswedstrijd. Door ziekte ontbrak ze tegen Bulgarije waarna bondscoach Gianni Caprara de 'diagonaal' tegen Polen uit voorzorg aan de kant hield.

Goede bekende
Tegenstander Duitsland is een goede bekende: beide teams oefenden vorige week nog tegen elkaar. In vier officieuze duels was Oranje telkens te sterk. Op het EK van afgelopen najaar strandden beide teams in de kwartfinales. Nederland verloor van gastland Turkije, Duitsland ging onderuit tegen Polen.

Officieel duel
De laatste keer dat Nederland en Duitsland elkaar in een officieel duel troffen was in juni van het afgelopen jaar. In het kader van de Nations League won Oranje in Stuttgart in vijf sets van de Duitse vrouwen die in 2004 voor het laatst aan de Olympische Spelen deelnamen. Nederland werd vier jaar geleden in Rio vierde.

Vedette bij de Duitse ploeg is Louisa Lippmann, de diagonaal die in de Chinese competitie voor Sjanghai uitkomt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen