Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters stunten tegen Brazilië

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 12:46

De Nederlandse volleybalsters, met Britt Bongaerts uit Roermond, hebben maandag bij de World Cup in Japan voor een stunt gezorgd.

De ploeg van bondscoach Jamie Morrison was in drie sets te sterk voor Brazilië: 25-23 25-21 25-22. Het was de derde overwinning van Oranje, dat eerder won van Argentinië en Kenia, maar met Brazilië een tegenstander van een ander kaliber kreeg.

Sterk
Morrison had in zijn beginopstelling plaats voor Yvon Beliën, de jarige Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nicole Koolhaas en libero Myrthe Schoot. Oranje speelde sterk tegen de nummer 4 van de wereldranglijst, die op de openingsdag wereld- en Europees kampioen Servië had verslagen en daarna ook te sterk was geweest voor Argentinië. Nederland had ook al gewonnen van de Argentijnse vrouwen, gevolgd door een eenvoudige zege op Kenia.

Lees ook: Volleybalsters ook met 3-0 langs Kenia

Domper
Oranje kan een goed resultaat gebruiken na de domper van het missen van de eerste kans op olympische kwalificatie in en tegen Italië en het tegenvallende resultaat op het EK. De Nederlandse volleybalsters vlogen er na twee verloren finales ditmaal al in de kwartfinales uit. Dat gebeurde tegen Turkije, de vermoedelijk grootste concurrent als in januari de tweede en laatste kans op olympische plaatsing volgt.

Voorschot
Met 25-23 en 25-21 nam Oranje in Hamamatsu een voorschot op de winst. Brazilië voerde in de derde set de druk op en nam een voorsprong van drie punten (8-5). Maar Nederland, vrijwel de hele wedstrijd in dezelfde samenstelling, trok de stand in no-time weer gelijk (9-9). Het was met name te danken aan de slagkracht van Sloetjes, die met 25 punten ouderwets op dreef was.

Behalve Nederland hebben alleen de Verenigde Staten en China nog geen wedstrijd verloren op het prestigieuze toernooi.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen