Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters stunten tegen Brazilië

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 12:46

De Nederlandse volleybalsters, met Britt Bongaerts uit Roermond, hebben maandag bij de World Cup in Japan voor een stunt gezorgd.

De ploeg van bondscoach Jamie Morrison was in drie sets te sterk voor Brazilië: 25-23 25-21 25-22. Het was de derde overwinning van Oranje, dat eerder won van Argentinië en Kenia, maar met Brazilië een tegenstander van een ander kaliber kreeg.

Sterk
Morrison had in zijn beginopstelling plaats voor Yvon Beliën, de jarige Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nicole Koolhaas en libero Myrthe Schoot. Oranje speelde sterk tegen de nummer 4 van de wereldranglijst, die op de openingsdag wereld- en Europees kampioen Servië had verslagen en daarna ook te sterk was geweest voor Argentinië. Nederland had ook al gewonnen van de Argentijnse vrouwen, gevolgd door een eenvoudige zege op Kenia.

Lees ook: Volleybalsters ook met 3-0 langs Kenia

Domper
Oranje kan een goed resultaat gebruiken na de domper van het missen van de eerste kans op olympische kwalificatie in en tegen Italië en het tegenvallende resultaat op het EK. De Nederlandse volleybalsters vlogen er na twee verloren finales ditmaal al in de kwartfinales uit. Dat gebeurde tegen Turkije, de vermoedelijk grootste concurrent als in januari de tweede en laatste kans op olympische plaatsing volgt.

Voorschot
Met 25-23 en 25-21 nam Oranje in Hamamatsu een voorschot op de winst. Brazilië voerde in de derde set de druk op en nam een voorsprong van drie punten (8-5). Maar Nederland, vrijwel de hele wedstrijd in dezelfde samenstelling, trok de stand in no-time weer gelijk (9-9). Het was met name te danken aan de slagkracht van Sloetjes, die met 25 punten ouderwets op dreef was.

Behalve Nederland hebben alleen de Verenigde Staten en China nog geen wedstrijd verloren op het prestigieuze toernooi.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen