Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters op kwaliteit en karakter langs Polen

Geplaatst opmaandag 7 juni 2021 - 22:03

De Nederlandse volleybalsters hebben met Britt Bongaerts als spelverdeelster in de Nations League de zesde overwinning behaald. Oranje versloeg Polen op kwaliteit en karakter in Rimini.

De ploeg van bondscoach Avital Selinger werkte in de achtste wedstrijd twee keer een achterstand in sets weg en sloeg toe in de vijfde set. De setstanden waren: 21-25, 25-23, 22-25, 25-21 en 15-9.

Op dreef
Nika Daalderop (18 punten) was de beste aanvaller in de Nederlandse ploeg, die dinsdag in Rimini tegen Canada aantreedt. Ook Anne Buijs, Elles Dambrink (beiden 17 punten) en Eline Timmerman (16 punten) waren goed op dreef.

Bongaert
In vergelijking met de gewonnen wedstrijd van zondag tegen Japan (3-0) had Selinger twee wissels doorgevoerd. Indy Baijens stond op de plaats van Juliët Lohuis op het midden en Kirsten Knip vervulde de rol van libero. Verder begonnen Britt Bongaert (spelverdeler), Dambrink (diagonaal), Daalderop en Anne Buijs (passer/lopers) en Timmerman (midden) aan de wedstrijd.

Nederland staat nu op de vierde plek met 18 punten. De Amerikaanse ploeg leidt met 24 punten, gevolgd door Turkije (19 punten) en Brazilië (18 punten).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen