Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters ook met 3-0 langs Kenia

Geplaatst opzondag 15 september 2019 - 10:15

De Nederlandse volleybalvrouwen met Britt Bongaerts uit Roermond hebben ook de tweede wedstrijd in de strijd om de World Cup gewonnen.

In Hamamatsu zette het team van bondscoach Jamie Morrison Kenia met 3-0 aan de kant. De setstanden waren 25-12 25-19 25-17.

Andere basisinformatie
Oranje speelde in een andere basisformatie als een dag eerder, toen Argentinië ook met 3-0 werd geklopt. Yvon Beliën en Juliet Lohuis startten in het midden, Anne Buijs en Maret Balkestein-Grothues waren de passer/lopers en verder was er plaats voor diagonaal Lonneke Sloetjes, spelverdeelster Britt Bongaerts en libero Kirsten Knip.

Overtuigend
De eerste set had Kenia weinig in te brengen. In de tweede set liet Oranje de Afrikaanse vrouwen terugkomen tot 14-14, maar Nederland was daarna op tijd weer bij de les. Ook set drie werd overtuigend gewonnen. Brazilië is de volgende opponent.

Aan de bak
Aanvoerder Balkestein-Grothues werd topscorer met 11 punten. "Ik ben erg blij met weer een mooie zege, we hebben vooral goed geserveerd. Dit zegt nog niks, morgen moeten we echt aan de bak tegen Brazilië. Dat wordt een hele andere wedstrijd. In de tweede set kwam Kenia goed terug, we herstelden dat gelukkig. Het was een degelijke wedstrijd."

Aan het prestigieuze toernooi om de World Cup, dat om de vier jaar wordt gehouden, nemen behalve organisator Japan en wereldkampioen Servië de beste twee landen per continent deel. Oranje is er voor de tweede keer bij.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen