Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters ook met 3-0 langs Kenia

Geplaatst opzondag 15 september 2019 - 10:15

De Nederlandse volleybalvrouwen met Britt Bongaerts uit Roermond hebben ook de tweede wedstrijd in de strijd om de World Cup gewonnen.

In Hamamatsu zette het team van bondscoach Jamie Morrison Kenia met 3-0 aan de kant. De setstanden waren 25-12 25-19 25-17.

Andere basisinformatie
Oranje speelde in een andere basisformatie als een dag eerder, toen Argentinië ook met 3-0 werd geklopt. Yvon Beliën en Juliet Lohuis startten in het midden, Anne Buijs en Maret Balkestein-Grothues waren de passer/lopers en verder was er plaats voor diagonaal Lonneke Sloetjes, spelverdeelster Britt Bongaerts en libero Kirsten Knip.

Overtuigend
De eerste set had Kenia weinig in te brengen. In de tweede set liet Oranje de Afrikaanse vrouwen terugkomen tot 14-14, maar Nederland was daarna op tijd weer bij de les. Ook set drie werd overtuigend gewonnen. Brazilië is de volgende opponent.

Aan de bak
Aanvoerder Balkestein-Grothues werd topscorer met 11 punten. "Ik ben erg blij met weer een mooie zege, we hebben vooral goed geserveerd. Dit zegt nog niks, morgen moeten we echt aan de bak tegen Brazilië. Dat wordt een hele andere wedstrijd. In de tweede set kwam Kenia goed terug, we herstelden dat gelukkig. Het was een degelijke wedstrijd."

Aan het prestigieuze toernooi om de World Cup, dat om de vier jaar wordt gehouden, nemen behalve organisator Japan en wereldkampioen Servië de beste twee landen per continent deel. Oranje is er voor de tweede keer bij.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen