Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters ook met 3-0 langs Kenia

Geplaatst opzondag 15 september 2019 - 10:15

De Nederlandse volleybalvrouwen met Britt Bongaerts uit Roermond hebben ook de tweede wedstrijd in de strijd om de World Cup gewonnen.

In Hamamatsu zette het team van bondscoach Jamie Morrison Kenia met 3-0 aan de kant. De setstanden waren 25-12 25-19 25-17.

Andere basisinformatie
Oranje speelde in een andere basisformatie als een dag eerder, toen Argentinië ook met 3-0 werd geklopt. Yvon Beliën en Juliet Lohuis startten in het midden, Anne Buijs en Maret Balkestein-Grothues waren de passer/lopers en verder was er plaats voor diagonaal Lonneke Sloetjes, spelverdeelster Britt Bongaerts en libero Kirsten Knip.

Overtuigend
De eerste set had Kenia weinig in te brengen. In de tweede set liet Oranje de Afrikaanse vrouwen terugkomen tot 14-14, maar Nederland was daarna op tijd weer bij de les. Ook set drie werd overtuigend gewonnen. Brazilië is de volgende opponent.

Aan de bak
Aanvoerder Balkestein-Grothues werd topscorer met 11 punten. "Ik ben erg blij met weer een mooie zege, we hebben vooral goed geserveerd. Dit zegt nog niks, morgen moeten we echt aan de bak tegen Brazilië. Dat wordt een hele andere wedstrijd. In de tweede set kwam Kenia goed terug, we herstelden dat gelukkig. Het was een degelijke wedstrijd."

Aan het prestigieuze toernooi om de World Cup, dat om de vier jaar wordt gehouden, nemen behalve organisator Japan en wereldkampioen Servië de beste twee landen per continent deel. Oranje is er voor de tweede keer bij.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen