Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters in drie sets te sterk voor Japan

Geplaatst opzondag 6 juni 2021 - 14:19

De Nederlandse volleybalsters hebben de Nations League in het Italiaanse Rimini zondag vervolgd met een zege op Japan. Oranje, met in zijn gelederen Britt Bongaert uit Beegden, won met 3-0: 25-22 25-20 25-23.

Voor Japan was het pas de tweede nederlaag in zeven duels. Nederland staat ook op vijf overwinningen tegen twee nederlagen.

Lees ook: Bongaerts leidt Nederlands team naar winst in Nations League

Spelverdeelster Bongaerts
Bondscoach Avital Selinger begon het duel in Rimini, waar de ploeg in een bubbel in totaal vijftien wedstrijd afwerkt, met spelverdeelster Britt Bongaerts, Nika Daalderop, Elles Dambrink, Eline Timmerman, Juliët Lohuis, Anne Buijs en libero Myrthe Schoot als basis. Celeste Plak, na anderhalf jaar teruggekeerd bij Oranje, kreeg enkele invalbeurten in de derde set.

Betere partij
Selinger zag zijn ploeg in de eerste set vanaf het begin leiden, uitlopen naar 16-9 en uiteindelijk bij 24-22 het tweede setpunt benutten. In de tweede set was het aanvankelijk Japan dat leidde. Maar de nummer 5 van de wereld, die eerder alleen van Brazilië had verloren, hield die marge niet vast. In de derde set bleef Oranje de betere partij en liep de ploeg van Selinger via 12-7 naar 18-11. Maar bij 21-19 werd het nog even benauwd. De Japanse vrouwen kwamen gelijk (22-22) en Selinger nam zijn tweede time-out. Bij 24-22 kwam dan toch het eerste matchpoint. Het werd benut door topscorer Daalderop met haar 22e punt.

Maandag volgt een duel met Polen. Dinsdag is Canada de tegenstander, waarna de mannen weer drie dagen aan de beurt zijn in Rimini.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen