Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters buigen pas laat voor Servië

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 7:46

De Nederlandse volleybalsters, met de Roermondse Britt Bongaerts, hebben bij het toernooi om de World Cup in Japan hun tweede nederlaag geleden.

Het team van bondscoach Jamie Morrison beet stevig van zich af tegen Servië, maar moest na vijf sets toch buigen voor de wereldkampioen: 2-3. De setstanden waren: 25-18 25-23 19-25 24-26 9-15.

Zeges
Oranje had een dag eerder met 3-0 van de Verenigde Staten verloren. De eerste drie wedstrijden op het prestigieuze toernooi in Japan boekten de Nederlandse volleybalsters duidelijke zeges: op respectievelijk Argentinië, Kenia en Brazilië.

Lees ook: Eerste nederlaag volleybalsters in World Cup

Sterk begin
Nederland begon met Yvon Beliën, Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nicole Koolhaas en libero Myrthe Schoot in de basis. Celeste Plak, Juliet Lohuis en Marrit Jasper stonden ook veelvuldig op het veld. Nederland begon sterk tegen Servië en won de eerste twee sets. Daarna nam Servië het initiatief over; de Oost-Europeanen trokken eerst de stand gelijk en waren in de beslissende vijfde set doeltreffender. Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën waren de topscorers bij Oranje met 20 en 16 punten. Buijs noteerde 15 punten.

Vermoeidheid
Morrison was zeer te spreken over het niveau van zijn ploeg in de eerste twee sets. "De aanval liep uitstekend en de samenwerking tussen blok en defensie was prima", zei de bondscoach. "Maar in de derde set werd Servië steeds beter en het leek wel of onze aandacht verslapte. Het kan ook zijn dat er vermoeidheid in de ploeg sloop, want het is een lang toernooi. We moeten echter wel in staat zijn langer dan twee sets goed te volleyballen."

Olympisch kwalificatietoernooi
Aan de World Cup doen twaalf landen mee. Kameroen is zondag de zesde tegenstander. Morrison gebruikt het toernooi in Japan vooral om de ploeg verder voor te bereiden op het olympisch kwalificatietoernooi in januari. Na twee gemiste mogelijkheden is dat de laatste kans om deelname in Tokio 2020 af te dwingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen