Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters buigen pas laat voor Servië

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 7:46

De Nederlandse volleybalsters, met de Roermondse Britt Bongaerts, hebben bij het toernooi om de World Cup in Japan hun tweede nederlaag geleden.

Het team van bondscoach Jamie Morrison beet stevig van zich af tegen Servië, maar moest na vijf sets toch buigen voor de wereldkampioen: 2-3. De setstanden waren: 25-18 25-23 19-25 24-26 9-15.

Zeges
Oranje had een dag eerder met 3-0 van de Verenigde Staten verloren. De eerste drie wedstrijden op het prestigieuze toernooi in Japan boekten de Nederlandse volleybalsters duidelijke zeges: op respectievelijk Argentinië, Kenia en Brazilië.

Lees ook: Eerste nederlaag volleybalsters in World Cup

Sterk begin
Nederland begon met Yvon Beliën, Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nicole Koolhaas en libero Myrthe Schoot in de basis. Celeste Plak, Juliet Lohuis en Marrit Jasper stonden ook veelvuldig op het veld. Nederland begon sterk tegen Servië en won de eerste twee sets. Daarna nam Servië het initiatief over; de Oost-Europeanen trokken eerst de stand gelijk en waren in de beslissende vijfde set doeltreffender. Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën waren de topscorers bij Oranje met 20 en 16 punten. Buijs noteerde 15 punten.

Vermoeidheid
Morrison was zeer te spreken over het niveau van zijn ploeg in de eerste twee sets. "De aanval liep uitstekend en de samenwerking tussen blok en defensie was prima", zei de bondscoach. "Maar in de derde set werd Servië steeds beter en het leek wel of onze aandacht verslapte. Het kan ook zijn dat er vermoeidheid in de ploeg sloop, want het is een lang toernooi. We moeten echter wel in staat zijn langer dan twee sets goed te volleyballen."

Olympisch kwalificatietoernooi
Aan de World Cup doen twaalf landen mee. Kameroen is zondag de zesde tegenstander. Morrison gebruikt het toernooi in Japan vooral om de ploeg verder voor te bereiden op het olympisch kwalificatietoernooi in januari. Na twee gemiste mogelijkheden is dat de laatste kans om deelname in Tokio 2020 af te dwingen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen