Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleybalsters beginnen OKT met 3-0 overwinning

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 21:31

De Oranje volleybalsters zijn het Olympisch Kwalificatie Toernooi OKT met een overwinning begonnen. In Omnisport in Apeldoorn werden de vrouwen van Azerbeidzjan met 3-0 verslagen.

Het Nederlandse team - met de Roermondse spelverdeelster Britt Bongaerts - had in Apeldoorn in de eerste set de handen vol aan het team van Azerbeidzjan, dat op papier de minst lastige tegenstander van Oranje in de poule is. De tegenstander kon Oranje prima kon volgen. Britt Bongaerts kwam bij 22-22 in het veld en met haar service werd de set met 25-23 binnengesleept.

Gemakkelijker
Het team van bondscoach Gianni Caprara had het in de tweede set aanmerkelijk gemakkelijker dan in het eerste deel van de wedstrijd, maar bereikte nog niet het niveau dat van de vrouwen verwacht wordt. De set werd met 25-18 gewonnen.

Op de knieën
Ook in de derde set domineerden de Oranje vrouwen en het kostte niet al te veel moeite om de tegenstander op de knieën te krijgen. Het werd 25-22 en daarmee werd de eerste poulewedstrijd met een 3-0 overwinning afgesloten.

Nog twee wedstrijden
Woensdag moet Oranje het tegen Bulgarije opnemen en donderdag sluit Oranje de poulefase af tegen Polen. Als die twee duels naar wens verlopen, dan wacht komend weekeinde het echte werk. Dan moeten de Oranje vrouwen de laatste kans grijpen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen