Overslaan en naar de inhoud gaan

Volleyballers sluiten WK af met nederlaag

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 6:44

De Nederlandse volleyballers, met Tim Smit uit Voerendaal in de gelederen, hebben het WK in Italië en Bulgarije afgesloten met een nederlaag.

Oranje moest in de laatste groepswedstrijd van de tweede ronde buigen voor poulewinnaar Italië. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen verloor in vier sets: 16-25 25-20 27-25 25-15.

Gemiste setpoints
In de eerste set en derde set, met twee gemiste setpoints, was Oranje meer dan gelijkwaardig aan Italië. Het gastland was op de beslissende momenten echter net wat beter en slimmer.

Niet haalbaar
Nederland wist vooraf al dat de zogenoemde Final Six niet meer haalbaar was. Concurrent Rusland won eerder op de dag in Milaan zoals verwacht van het uitgeschakelde Finland. De Europese kampioen zegevierde met 3-0 (25-17 25-19 25-22) en stelde daarmee achter Italië in poule E de tweede plaats veilig. De vier groepswinnaars en de twee beste nummers twee kwalificeerden zich voor de volgende WK-ronde. De geplaatste landen zijn: Italië, Brazilië, Verenigde Staten, Polen, Rusland en Servië.

Lees ook: 'Final Six' buiten bereik volleyballers

Grote indruk
Nederland was zaterdag met 3-1 te sterk voor Finland. Een dag eerder bleek de ploeg van Vermeulen niet opgewassen tegen Rusland (0-3). Eerder maakte Oranje grote indruk op het WK met overwinningen tegen olympisch kampioen Brazilië en Frankrijk, de nummer vier van het vorige WK in 2014.

Stap gezet
"We hebben bij dit WK een ongelooflijke stap gezet", concludeerde Vermeulen bij Ziggo Sport voldaan. "We begonnen als nummer 25 van de wereldranglijst aan dit toernooi. We zijn nu als negende geëindigd, geloof ik. We worden zowel nationaal als internationaal weer voor vol aangezien."

Trots en tevreden
Vermeulen baalde in Milaan nog wel van de afsluitende verliespartij tegen Italië. "Er zat meer in dan deze nederlaag. Als sportman ben ik daar dan toch nog even chagrijnig van. In de vierde set waren we helemaal leeg, het was op. Maar niettemin overheersen gevoelens van trots en tevredenheid."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen