Overslaan en naar de inhoud gaan

Volle tank relatief duur in Limburg

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 16:55

Voor een volle tank benzine ben je in Limburg relatief veel geld kwijt. Enkel in Flevoland, Zeeland en Utrecht zijn tankbeurten nog duurder.

Dat blijkt uit onderzoek van prijsvergelijker Alstu.nl.

Dure tankbeurt
De prijsvergelijker heeft de benzineprijzen van 480 pompstations in Nederland in kaart gebracht. Onze provincie staat met een gemiddelde benzineprijs van 1,597 euro op een vierde plek. Voor een volle tank (55 liter) ben je dan 87,84 euro kwijt. De duurste provincies zijn Flevoland (1,622), Zeeland (1,602) en Utrecht (1,60). In Noord-Brabant, Drenthe en Gelderland ben je met een gemiddelde benzineprijs van 1,583 het voordeligst uit.

Grens
Het is dan ook geen verrassing dat veel Limburgers aan de andere kant van de grens gaan tanken. In België is de benzine gemiddeld 25 cent goedkoper. Dat komt neer op 14 euro per volle tank. In Duitsland is de benzine zelfs gemiddeld 35,5 cent goedkoper. Dat scheelt al snel zo'n 20 euro per tank.

Lees ook: Video: Benzineprijs richting recordhoogte

Goedkoopste van Limburg
Als je toch aan deze kant van de grens je auto vol wil gooien, moet je bij de Makro in Nuth zijn. Daar ben je voor een volle tank 85,97 kwijt. Daarmee is dat het goedkoopste tankstation van Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen