Overslaan en naar de inhoud gaan

Volle tank relatief duur in Limburg

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 16:55

Voor een volle tank benzine ben je in Limburg relatief veel geld kwijt. Enkel in Flevoland, Zeeland en Utrecht zijn tankbeurten nog duurder.

Dat blijkt uit onderzoek van prijsvergelijker Alstu.nl.

Dure tankbeurt
De prijsvergelijker heeft de benzineprijzen van 480 pompstations in Nederland in kaart gebracht. Onze provincie staat met een gemiddelde benzineprijs van 1,597 euro op een vierde plek. Voor een volle tank (55 liter) ben je dan 87,84 euro kwijt. De duurste provincies zijn Flevoland (1,622), Zeeland (1,602) en Utrecht (1,60). In Noord-Brabant, Drenthe en Gelderland ben je met een gemiddelde benzineprijs van 1,583 het voordeligst uit.

Grens
Het is dan ook geen verrassing dat veel Limburgers aan de andere kant van de grens gaan tanken. In België is de benzine gemiddeld 25 cent goedkoper. Dat komt neer op 14 euro per volle tank. In Duitsland is de benzine zelfs gemiddeld 35,5 cent goedkoper. Dat scheelt al snel zo'n 20 euro per tank.

Lees ook: Video: Benzineprijs richting recordhoogte

Goedkoopste van Limburg
Als je toch aan deze kant van de grens je auto vol wil gooien, moet je bij de Makro in Nuth zijn. Daar ben je voor een volle tank 85,97 kwijt. Daarmee is dat het goedkoopste tankstation van Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen