Overslaan en naar de inhoud gaan

Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 21:37

In de Rodahal in Kerkrade is woensdag afscheid genomen van Ruud Merx, de trombonist uit het orkest van André Rieu.

De evenementenhal was tot de nok toe gevuld om de 47-jarige muzikant te herdenken.

Hartinfarct
​Merx was anderhalve week geleden met André Rieu en het Johan Strauss Orkest op tour in Groot-Brittannië toen hij 's nachts een hartinfarct kreeg. Zijn vrouw, die ook in het orkest speelt, waarschuwde meteen een dokter. Haar man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Reden voor Rieu om zijn hele tour af te breken. Een paar dagen later overleed Merx. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.

Concert op tv
Liefhebbers konden woensdagavond nog één keer genieten van de klanken van Merx. Het toeval wil dat het Vrijthofconcert, dat Rieu en zijn orkest afgelopen zomer gaven, juist op deze dag op NPO1 werd uitgezonden.

Vaarwel
André Rieu plaatste na de herdenking een bericht op zijn facebookpagina dat binnen de kortste keren duizenden reacties opriep. De site van de orkestleider was daardoor een poos niet bereikbaar. Op de homepage van Rieu is de tekst te lezen die ook op de rouwadvertentie stond: "22 jaar hebben we mogen genieten van de warme toon van je trombone in ons midden en de warmte van je lach en je altijd even opgewekte karakter", staat er. "Vaarwel Ruud, je toon zal voor altijd in ons doorklinken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste concert Rieu na drama: 'Gelukkig is de kop eraf'
Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama
André Rieu in toplijst met meest succesvolle tournees
André Rieu schiet bestolen fanfare voor gehandicapten te hulp
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen