Overslaan en naar de inhoud gaan

Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 21:37

In de Rodahal in Kerkrade is woensdag afscheid genomen van Ruud Merx, de trombonist uit het orkest van André Rieu.

De evenementenhal was tot de nok toe gevuld om de 47-jarige muzikant te herdenken.

Hartinfarct
​Merx was anderhalve week geleden met André Rieu en het Johan Strauss Orkest op tour in Groot-Brittannië toen hij 's nachts een hartinfarct kreeg. Zijn vrouw, die ook in het orkest speelt, waarschuwde meteen een dokter. Haar man werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Reden voor Rieu om zijn hele tour af te breken. Een paar dagen later overleed Merx. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.

Concert op tv
Liefhebbers konden woensdagavond nog één keer genieten van de klanken van Merx. Het toeval wil dat het Vrijthofconcert, dat Rieu en zijn orkest afgelopen zomer gaven, juist op deze dag op NPO1 werd uitgezonden.

Vaarwel
André Rieu plaatste na de herdenking een bericht op zijn facebookpagina dat binnen de kortste keren duizenden reacties opriep. De site van de orkestleider was daardoor een poos niet bereikbaar. Op de homepage van Rieu is de tekst te lezen die ook op de rouwadvertentie stond: "22 jaar hebben we mogen genieten van de warme toon van je trombone in ons midden en de warmte van je lach en je altijd even opgewekte karakter", staat er. "Vaarwel Ruud, je toon zal voor altijd in ons doorklinken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste concert Rieu na drama: 'Gelukkig is de kop eraf'
Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama
André Rieu in toplijst met meest succesvolle tournees
André Rieu schiet bestolen fanfare voor gehandicapten te hulp
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen