Overslaan en naar de inhoud gaan

Volle Gaas wint Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes

Geplaatst opzondag 17 november 2019 - 12:19

Zaate Hermenie Volle Gaas uit Eckelrade heeft zaterdag in Born het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH) gewonnen.

Achttien hermeniekes streden dit weekend mee om te titel.

Podium
Zaate Hermenie Jonge Klaore uit Nieuwstadt en Zaate Hermenie de Roepoepers uit Grevenbicht grepen net naast de winst; zij eindigden op een tweede en derde plek. Alle andere deelnemers zijn op de vierde plek geëindigd.

L1

Publieks- en juryprijs
De publieksprijs ging dit jaar naar Zaate Hermenie Neet te Blaoze uit Obbicht ende jury vond het Neuge Pils Eine Sjoes uit Einighausen de meest authentieke kapel van de avond. De prijs voor Zaatste Hermenie ging naar Zaate Hermenie Sjtrontj Vervaelendtj uit Baakhoave.

L1
Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen