Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Volle buit voor VVV-Venlo na zege op Excelsior

Geplaatst opzaterdag 9 maart 2019 - 20:39

VVV-Venlo heeft aan de wedstrijd tegen het Rotterdamse Excelsior drie punten overgehouden. In de Koel eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor de Venlonaren.

VVV kreeg twee minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Blom de eerste kans, maar het hakballetje van Peniel Mlapa lukte niet. Even later mocht VVV een hoekschop nemen, die door de Excelsior-defensie weggekopt werd.

Goed weg
De thuisploeg zette druk op de bezoekers en dat leverde een kans op voor Damian van Bruggen. Hij schoot de bal loeihard in de handen van de Rotterdamse goalie. Kort daarna kwamen de Venlonaren goed weg toen doelman Lars Unnerstall een schot van Marcus Edwards over het doel tot corner kon tikken. VVV bleef aanvallen, maar Mlapa zag zijn schot op doel geblokt worden. Ook Excelsior stichtte gevaar via Ali Messaoud, maar Danny Post greep op tijd in.

Opoku
Halverwege de eerste helft loste Johnatan Opoku vanuit de tweede lijn een schot op het doel van Excelsior, maar doelman Alessandro Damen tikte de bal tot hoekschop. Twee minuten later kwamen de Venlonaren goed weg toen Jeffry Fortes de bal van Luigi Bruins net naast het doel tikte.

Vrije trap
De Venlonaren bleven het proberen, maar pogingen van Ralf Seuntjens, Mlapa en Moreno Rutten leverden slechts corners op. Het venijn zat in de staart van de eerste helft, want in blessuretijd kopte Opoku de bal uit een vrije trap van Peter van Ooijen binnen. In zijn honderdste wedstrijd voor VVV bracht hij zijn ploeg op 1-0 en daar kon ook de VAR geen verandering in brengen.

Vijandige doel
In het tweede deel van de wedstrijd was de eerste doelkans voor Excelsior. Messaoud schoot vanuit een lastige hoek op het Venlose doel, maar Unnerstall tikte de bal tot corner. VVV zette daarna druk, al leverde dat pas een echte kans op toen Seuntjens na een uur spelen op het vijandige doel afging. Resultaat had dat niet.

Aanvallen
Halverwege de tweede helft kreeg Mlapa de kans de voorsprong van zijn ploeg te vergroten. Hij kwam echter niet voorbij de defensie van Excelsior. Pogingen van Van Ooijen de bal in het Rotterdamse doel te werken hadden geen succes en aanvallen van Excelsior leverden door ingrijpen van Rutten en Unnerstall niets op. Een kwartier voor tijd voorkwam de Venlose doelman de gelijkmaker door een kopbal van invaller Elias Mar Omarsson voor de doellijn weg te slaan. Diezelfde Omarsson was enkele minuten later dichtbij een doelpunt, maar de bal ging naast het doel.

Blessuretijd
De Venlonaren probeerden in de slotfase de overwinning wat meer glans te geven, maar het schot van Opoku verdween in het zijnet en ook Patrick Joosten slaagde daar in blessuretijd niet in. Het bleef 1-0 in een wedstrijd, waarin Unnerstall andermaal man of the match werd.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen