Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Volle buit voor VVV-Venlo na zege op Excelsior

Geplaatst opzaterdag 9 maart 2019 - 20:39

VVV-Venlo heeft aan de wedstrijd tegen het Rotterdamse Excelsior drie punten overgehouden. In de Koel eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor de Venlonaren.

VVV kreeg twee minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Blom de eerste kans, maar het hakballetje van Peniel Mlapa lukte niet. Even later mocht VVV een hoekschop nemen, die door de Excelsior-defensie weggekopt werd.

Goed weg
De thuisploeg zette druk op de bezoekers en dat leverde een kans op voor Damian van Bruggen. Hij schoot de bal loeihard in de handen van de Rotterdamse goalie. Kort daarna kwamen de Venlonaren goed weg toen doelman Lars Unnerstall een schot van Marcus Edwards over het doel tot corner kon tikken. VVV bleef aanvallen, maar Mlapa zag zijn schot op doel geblokt worden. Ook Excelsior stichtte gevaar via Ali Messaoud, maar Danny Post greep op tijd in.

Opoku
Halverwege de eerste helft loste Johnatan Opoku vanuit de tweede lijn een schot op het doel van Excelsior, maar doelman Alessandro Damen tikte de bal tot hoekschop. Twee minuten later kwamen de Venlonaren goed weg toen Jeffry Fortes de bal van Luigi Bruins net naast het doel tikte.

Vrije trap
De Venlonaren bleven het proberen, maar pogingen van Ralf Seuntjens, Mlapa en Moreno Rutten leverden slechts corners op. Het venijn zat in de staart van de eerste helft, want in blessuretijd kopte Opoku de bal uit een vrije trap van Peter van Ooijen binnen. In zijn honderdste wedstrijd voor VVV bracht hij zijn ploeg op 1-0 en daar kon ook de VAR geen verandering in brengen.

Vijandige doel
In het tweede deel van de wedstrijd was de eerste doelkans voor Excelsior. Messaoud schoot vanuit een lastige hoek op het Venlose doel, maar Unnerstall tikte de bal tot corner. VVV zette daarna druk, al leverde dat pas een echte kans op toen Seuntjens na een uur spelen op het vijandige doel afging. Resultaat had dat niet.

Aanvallen
Halverwege de tweede helft kreeg Mlapa de kans de voorsprong van zijn ploeg te vergroten. Hij kwam echter niet voorbij de defensie van Excelsior. Pogingen van Van Ooijen de bal in het Rotterdamse doel te werken hadden geen succes en aanvallen van Excelsior leverden door ingrijpen van Rutten en Unnerstall niets op. Een kwartier voor tijd voorkwam de Venlose doelman de gelijkmaker door een kopbal van invaller Elias Mar Omarsson voor de doellijn weg te slaan. Diezelfde Omarsson was enkele minuten later dichtbij een doelpunt, maar de bal ging naast het doel.

Blessuretijd
De Venlonaren probeerden in de slotfase de overwinning wat meer glans te geven, maar het schot van Opoku verdween in het zijnet en ook Patrick Joosten slaagde daar in blessuretijd niet in. Het bleef 1-0 in een wedstrijd, waarin Unnerstall andermaal man of the match werd.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen