Overslaan en naar de inhoud gaan

Volle bak bij metal-draaiende burgemeester

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 6:37

Met burgemeester Emile Roemer achter de draaitafels was het zondagavond volle bak in het Heerlense poppodium Nieuwe Nor.

Onder de naam Rumoer met Roemer was een concert van Death Alley, de favoriete Nederlandse metalband van de waarnemend burgemeester, uitgebreid tot een mini-festival.

Kerstplaat
Behalve Death Alley en DJ Roemer stonden ook seventies-rockband Rrrags en de lokale helden Mt. Atlas op het podium van de uitverkochte zaal. Voordat die Heerlense winnaars van bandwedstrijd Nu of Nooit het podium beklom, warmde Roemer het publiek op met nummers van bands als Metallica, Nirvana en Volbeat. En ook een kerstplaat ontbrak niet in de set van de voormalige SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Trash
Met een burgervaderlijke glimlach op zijn gezicht droeg Roemer zondagavond niet zijn traditionele wit hemd en rode stropdas onder zijn jasje, maar een T-shirt met the big four of thrash metal: Metallica, Slayer, Megadeth en Anthrax. Bands die ook voorbij kwamen in de tweede set van de burgervader, die voor de gelegenheid zijn ambtsketen ook maar had vervangen door een sjaal van de Nieuwe Nor.

Foto: Arthur Hubers (1Limburg)

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen