Overslaan en naar de inhoud gaan

Volle bak bij metal-draaiende burgemeester

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 6:37

Met burgemeester Emile Roemer achter de draaitafels was het zondagavond volle bak in het Heerlense poppodium Nieuwe Nor.

Onder de naam Rumoer met Roemer was een concert van Death Alley, de favoriete Nederlandse metalband van de waarnemend burgemeester, uitgebreid tot een mini-festival.

Kerstplaat
Behalve Death Alley en DJ Roemer stonden ook seventies-rockband Rrrags en de lokale helden Mt. Atlas op het podium van de uitverkochte zaal. Voordat die Heerlense winnaars van bandwedstrijd Nu of Nooit het podium beklom, warmde Roemer het publiek op met nummers van bands als Metallica, Nirvana en Volbeat. En ook een kerstplaat ontbrak niet in de set van de voormalige SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Trash
Met een burgervaderlijke glimlach op zijn gezicht droeg Roemer zondagavond niet zijn traditionele wit hemd en rode stropdas onder zijn jasje, maar een T-shirt met the big four of thrash metal: Metallica, Slayer, Megadeth en Anthrax. Bands die ook voorbij kwamen in de tweede set van de burgervader, die voor de gelegenheid zijn ambtsketen ook maar had vervangen door een sjaal van de Nieuwe Nor.

Foto: Arthur Hubers (1Limburg)

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen