Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende week kans op winterweer in Limburg

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 11:20

Het blijft tot en met begin volgende week in Limburg zachter dan normaal. Daarna is er kans op winterweer.

Volgens Meteo Limburg wordt het na volgende week dinsdag waarschijnlijk iets kouder dan normaal. Het kan dan 's nachts licht gaan vriezen en er is kans op winterse neerslag.

Winterweer
In onze provincie wordt het volgende week waarschijnlijk niet zo koud als de afgelopen dagen in het noordoosten van ons land, waar het dag en nacht vriest.

Het KNMI gaf woensdagochtend rond 11:00 uur een weeralarm af voor de provincie Drenthe, in verband met grootschalige gladheid door ijzel. Vanaf het middaguur geldt ook voor Friesland code rood. Rijkswaterstaat adviseert inwoners van deze provincies om niet de straat op te gaan. Voor Groningen, Overijssel, Flevoland en het noordelijke deel van Gelderland geldt code oranje. In het zuidelijke deel van Gelderland en in Limburg wordt woensdag geen gladheid verwacht.

Vorstgrens
De vorstgrens lag om 11:00 uur slechts dertig kilometer ten noorden van Mook: in Gelderland langs de lijn Ede-Dieren-Groenlo. In Mook en Nijmegen was het +3 graden, in Arnhem +1 graad en in Apeldoorn en Zutphen -1 graad.

De vorstgrens trekt woensdag niet naar het zuiden en zal donderdag snel naar het noordoosten opschuiven. Wel blijft het woensdagmiddag in de kop van Noord-Limburg het koudst van onze provincie, met 3 à 4 graden. Zuidelijker in Limburg wordt het zo'n 7 à 8 graden.

Lees hier de uitgebreide weersvoorspelling voor Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste sneeuwval in Limburg
Sneeuwval in Limburg op de dag na kerst
Minder treinen vanwege winterweer
Gladde wegen door sneeuwval in Limburg
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen