Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende week kans op winterweer in Limburg

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 11:20

Het blijft tot en met begin volgende week in Limburg zachter dan normaal. Daarna is er kans op winterweer.

Volgens Meteo Limburg wordt het na volgende week dinsdag waarschijnlijk iets kouder dan normaal. Het kan dan 's nachts licht gaan vriezen en er is kans op winterse neerslag.

Winterweer
In onze provincie wordt het volgende week waarschijnlijk niet zo koud als de afgelopen dagen in het noordoosten van ons land, waar het dag en nacht vriest.

Het KNMI gaf woensdagochtend rond 11:00 uur een weeralarm af voor de provincie Drenthe, in verband met grootschalige gladheid door ijzel. Vanaf het middaguur geldt ook voor Friesland code rood. Rijkswaterstaat adviseert inwoners van deze provincies om niet de straat op te gaan. Voor Groningen, Overijssel, Flevoland en het noordelijke deel van Gelderland geldt code oranje. In het zuidelijke deel van Gelderland en in Limburg wordt woensdag geen gladheid verwacht.

Vorstgrens
De vorstgrens lag om 11:00 uur slechts dertig kilometer ten noorden van Mook: in Gelderland langs de lijn Ede-Dieren-Groenlo. In Mook en Nijmegen was het +3 graden, in Arnhem +1 graad en in Apeldoorn en Zutphen -1 graad.

De vorstgrens trekt woensdag niet naar het zuiden en zal donderdag snel naar het noordoosten opschuiven. Wel blijft het woensdagmiddag in de kop van Noord-Limburg het koudst van onze provincie, met 3 à 4 graden. Zuidelijker in Limburg wordt het zo'n 7 à 8 graden.

Lees hier de uitgebreide weersvoorspelling voor Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste sneeuwval in Limburg
Sneeuwval in Limburg op de dag na kerst
Minder treinen vanwege winterweer
Gladde wegen door sneeuwval in Limburg
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen