Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende stap onderhoud A79: Hulsberg-Heerlen dicht

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 15:43

De A79 tussen Hulsberg en Heerlen is vanaf vrijdagavond een maand dicht.

Tot 16 mei wordt er groot onderhoud uitgevoerd op dit deel van de weg tussen Maastricht en Heerlen. Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de A2 en A76.

Afwatering
Bij de werkzaamheden wordt niet alleen het asfalt vernieuwd, maar ook bijvoorbeeld de vangrail en de bewegwijzering. Verder wordt de afwatering aangepakt op de snelweg die de nodige hoogteverschillen kent. Bij hevige regenbuien staan er ook vaak grote waterplassen op het asfalt.

Lees ook: Onderhoud A79: 'Meer dan alleen asfalteren'

Stappen
Het hele project is aan het eind van de winter van start gegaan met het stuk snelweg tussen Maastricht en Hulsberg. Eind mei wordt begonnen met het tracé in de andere richting. Eerst wordt de weg tussen Hulsberg en Maastricht opgeknapt. In de zomer is tot slot het stuk Heerlen-Hulsberg aan de beurt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen