Overslaan en naar de inhoud gaan

'Volgend jaar korans uitdelen in 25 steden'

Geplaatst opmaandag 27 april 2015 - 23:05

Dit jaar deelde zijn organisatie zo'n 10 duizend korans uit in dertien steden, maar als het aan Ali Houri uit Roermond ligt, worden dat er volgend jaar liefst 25.

De oud-zaalvoetbalinternational uit Roermond nam het initiatief om op Koningsdag in een aantal Nederlandse steden, waaronder Heerlen en Roermond, exemplaren van het heilige boek voor moslims weg te geven.

10 duizend uitgedeeld
Houri wilde met zijn Alkhattab Foundation tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming over de islam. Van de 15 duizend exemplaren zijn er volgens de organisatie zo'n 10 duizend uitgedeeld. De voornamelijk jonge moslims die dat deden hebben allemaal zelf sponsors gevonden zodat ze de korans konden kopen, voor 1 euro per stuk.

Lees ook: Limburger geeft gratis korans weg op Koningsdag

Veel positieve reacties
Volgens Houri is de actie goed verlopen. "We krijgen nu landelijk zo veel positieve reacties en er zijn steeds meer steden die zeggen: dat willen wij ook in onze stad." Hij begon ooit zelf in Roermond op Koningsdag met duizend exemplaren. Dat werden er dit jaar 15 duizend. "Volgend jaar willen we ons beschikbaar stellen in 25 steden om daar het gesprek aan te gaan met de rest van Nederland."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburger geeft gratis korans weg op Koningsdag
Roermondse islamprediker niet meer welkom in Antwerpen
Roermondse islamprediker met de dood bedreigd
venlo moskee (12 mrt 2020)
Corona: geen vrijdaggebed in diverse Limburgse moskeeën
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen