Overslaan en naar de inhoud gaan

'Volgend jaar korans uitdelen in 25 steden'

Geplaatst opmaandag 27 april 2015 - 23:05

Dit jaar deelde zijn organisatie zo'n 10 duizend korans uit in dertien steden, maar als het aan Ali Houri uit Roermond ligt, worden dat er volgend jaar liefst 25.

De oud-zaalvoetbalinternational uit Roermond nam het initiatief om op Koningsdag in een aantal Nederlandse steden, waaronder Heerlen en Roermond, exemplaren van het heilige boek voor moslims weg te geven.

10 duizend uitgedeeld
Houri wilde met zijn Alkhattab Foundation tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming over de islam. Van de 15 duizend exemplaren zijn er volgens de organisatie zo'n 10 duizend uitgedeeld. De voornamelijk jonge moslims die dat deden hebben allemaal zelf sponsors gevonden zodat ze de korans konden kopen, voor 1 euro per stuk.

Lees ook: Limburger geeft gratis korans weg op Koningsdag

Veel positieve reacties
Volgens Houri is de actie goed verlopen. "We krijgen nu landelijk zo veel positieve reacties en er zijn steeds meer steden die zeggen: dat willen wij ook in onze stad." Hij begon ooit zelf in Roermond op Koningsdag met duizend exemplaren. Dat werden er dit jaar 15 duizend. "Volgend jaar willen we ons beschikbaar stellen in 25 steden om daar het gesprek aan te gaan met de rest van Nederland."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburger geeft gratis korans weg op Koningsdag
Roermondse islamprediker niet meer welkom in Antwerpen
Roermondse islamprediker met de dood bedreigd
Moskee in Roermond zet deuren open
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen