Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgend jaar geen Limburgse schone op Boerinnenkalender

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 13:12

De afgelopen twee jaar waren Limburgse dames te bewonderen op de Boerinnenkalender. Volgend jaar schitteren we in afwezigheid. In 2019 prijkt er geen begeerlijke agrariër uit onze provincie op de kalender.

"We hebben geen boeren of boerinnen uit Limburg", zegt Vesta Kauffman van de uitgever van de Boerinnenkalender.

Geen Limburger
Volgens Kauffman waren er ruim 300 inzendingen vanuit heel het land, maar is er uiteindelijk geen Limburgse boer of boerin door de selectieprocedure gekomen. "Dat vinden we inderdaad best jammer", zegt Kauffman. "We proberen immers uit alle provincies iemand op de kalender te krijgen. Dit jaar hebben we dus geen Limburger. Volgend jaar beter."

Mooiste boerin
En dat is best opmerkelijk aangezien onze provincie zowel in 2018 als in 2017 de mooiste boerin van het land heeft geleverd. In 2018 werd Julia Kurvers uit Berkelaar verkozen tot mooiste boerin van het land. Een jaar eerder ging Ellen Maessen uit Walem met deze eretitel aan de haal.

Lees ook: Boerin uit Berkelaar is de mooiste van het land

Jury
Omdat de schone uit Berkelaar de mooiste boerin van 2018 is, zit ze volgend jaar wel in de jury om de boeren en boerinnen te beoordelen.

De foto van Ellen Maessen uit Walem waarmee ze prijkt op de Boerinnenkalender 2017.
Foto: Boerinnenkalender 2017

Stereotype
De spraakmakende kalender werd in 2011 in het leven geroepen om stereotypes over boerinnen de kop in te drukken. Verder zijn veel boeren ook klaar met de negatieve berichtgeving over de agrarische sector. Dit jaar is er voor het eerst ook een Boerenkalender.

De nieuwe kalender wordt komende vrijdag gepresenteerd.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen