Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgend jaar geen Limburgse schone op Boerinnenkalender

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 13:12

De afgelopen twee jaar waren Limburgse dames te bewonderen op de Boerinnenkalender. Volgend jaar schitteren we in afwezigheid. In 2019 prijkt er geen begeerlijke agrariër uit onze provincie op de kalender.

"We hebben geen boeren of boerinnen uit Limburg", zegt Vesta Kauffman van de uitgever van de Boerinnenkalender.

Geen Limburger
Volgens Kauffman waren er ruim 300 inzendingen vanuit heel het land, maar is er uiteindelijk geen Limburgse boer of boerin door de selectieprocedure gekomen. "Dat vinden we inderdaad best jammer", zegt Kauffman. "We proberen immers uit alle provincies iemand op de kalender te krijgen. Dit jaar hebben we dus geen Limburger. Volgend jaar beter."

Mooiste boerin
En dat is best opmerkelijk aangezien onze provincie zowel in 2018 als in 2017 de mooiste boerin van het land heeft geleverd. In 2018 werd Julia Kurvers uit Berkelaar verkozen tot mooiste boerin van het land. Een jaar eerder ging Ellen Maessen uit Walem met deze eretitel aan de haal.

Lees ook: Boerin uit Berkelaar is de mooiste van het land

Jury
Omdat de schone uit Berkelaar de mooiste boerin van 2018 is, zit ze volgend jaar wel in de jury om de boeren en boerinnen te beoordelen.

De foto van Ellen Maessen uit Walem waarmee ze prijkt op de Boerinnenkalender 2017.
Foto: Boerinnenkalender 2017

Stereotype
De spraakmakende kalender werd in 2011 in het leven geroepen om stereotypes over boerinnen de kop in te drukken. Verder zijn veel boeren ook klaar met de negatieve berichtgeving over de agrarische sector. Dit jaar is er voor het eerst ook een Boerenkalender.

De nieuwe kalender wordt komende vrijdag gepresenteerd.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen