Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgend jaar geen Limburgse schone op Boerinnenkalender

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 13:12

De afgelopen twee jaar waren Limburgse dames te bewonderen op de Boerinnenkalender. Volgend jaar schitteren we in afwezigheid. In 2019 prijkt er geen begeerlijke agrariƫr uit onze provincie op de kalender.

"We hebben geen boeren of boerinnen uit Limburg", zegt Vesta Kauffman van de uitgever van de Boerinnenkalender.

Geen Limburger
Volgens Kauffman waren er ruim 300 inzendingen vanuit heel het land, maar is er uiteindelijk geen Limburgse boer of boerin door de selectieprocedure gekomen. "Dat vinden we inderdaad best jammer", zegt Kauffman. "We proberen immers uit alle provincies iemand op de kalender te krijgen. Dit jaar hebben we dus geen Limburger. Volgend jaar beter."

Mooiste boerin
En dat is best opmerkelijk aangezien onze provincie zowel in 2018 als in 2017 de mooiste boerin van het land heeft geleverd. In 2018 werd Julia Kurvers uit Berkelaar verkozen tot mooiste boerin van het land. Een jaar eerder ging Ellen Maessen uit Walem met deze eretitel aan de haal.

Lees ook: Boerin uit Berkelaar is de mooiste van het land

Jury
Omdat de schone uit Berkelaar de mooiste boerin van 2018 is, zit ze volgend jaar wel in de jury om de boeren en boerinnen te beoordelen.

De foto van Ellen Maessen uit Walem waarmee ze prijkt op de Boerinnenkalender 2017.
Foto: Boerinnenkalender 2017

Stereotype
De spraakmakende kalender werd in 2011 in het leven geroepen om stereotypes over boerinnen de kop in te drukken. Verder zijn veel boeren ook klaar met de negatieve berichtgeving over de agrarische sector. Dit jaar is er voor het eerst ook een Boerenkalender.

De nieuwe kalender wordt komende vrijdag gepresenteerd.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen