Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgauto's met vips verboden tijdens Ridderronde

Geplaatst opdonderdag 28 juli 2016 - 22:42

Reuring in Limburgse wielersportkringen. Volgauto’s voor vips zijn tijdens de Ridderronde in Maastricht dit jaar verboden.

Dat gebeurt op advies van de politie en de wielersportbond. Saillant detail: in Heerlen rijden ze vrijdagavond bij de RaboRonde wel gewoon mee.

Populair
De vip-cabrio’s zijn erg populair. "Bij die auto’s staan steevast lange wachtrijen. De belangstelling is altijd groter dan dat er plaats is. Kwestie van zien en gezien worden natuurlijk", aldus voorzitter Raoul van Dort van de Ridderronde-organisatie.

Veiligheid
Toch zullen ze woensdag niet rijden als het aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake ligt. Zij heeft tot de ingreep besloten om veiligheidsredenen, zo bevestigt haar woordvoerster Inge Dovermann. "De beslissing is genomen op advies van zowel de politie als de KNWU (wielersportbond, red.)."

Overvallen
Voorzitter Raoul van Dort van de Ridderronde-organisatie zegt 'ronduit overvallen' te zijn door de maatregel. "Dit valt echt rauw op ons dak." Van Dort benadrukt dat er in de 32-jarige historie van de Ridderronde nog nooit een incident met een volgwagen heeft plaatsgevonden. De voorzitter voert vrijdag nog overleg over de kwestie op het stadhuis.

Afspraken
Opvallend is bovendien dat de auto's vrijdagavond wel in Heerlen rijden tijdens de jaarlijkse profronde. Volgens voorzitter Chris Tiekstra heeft de organisatie daarover strikte afspraken moeten maken met de gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin te duur voor Maastrichtse Ridderronde
Wout Poels werkt hamburgertje naar binnen voor Ridderronde
Sportieve dominee fietst mee in Ridderronde
Dumoulin doet mee aan Ridderronde dankzij Strukton
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen