Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voldoende belangstelling voor modeketen Witteveen'

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 14:14

De kans is groot dat de onlangs failliet verklaarde modeketen Witteveen Mode een doorstart zal maken.

Volgens de curator heeft "een behoorlijk aantal" partijen zich daarvoor gemeld. Met een aantal van hen worden nu gesprekken gevoerd.

Faillissement
Sinds het faillissement eind juli werd uitgesproken, sloot een aantal van de circa honderd winkels de deuren. Ook de webwinkel is voorlopig uit de lucht. Door afspraken met de bank kan de exploitatie van de 72 overige winkels volgens de curator op "normale wijze" worden voortgezet. Ook lopende bestellingen worden nog gewoon uitgevoerd.

Lees ook: Winkelketen Witteveen Mode op de fles

Duidelijkheid
Het is nog onduidelijk hoe lang het zal duren voordat er duidelijkheid is over een eventuele doorstart, en hoe die er dan uit komt te zien. Wel heeft de curator er "goede hoop" op dat de werkgelegenheid zoveel mogelijk kan worden behouden.

Winkels
De modezaak heeft ongeveer 400 werknemers en telt 98 filialen. De keten heeft acht zaken in Limburg: Venray, Weert, Venlo, Roermond, Sittard, Heerlen en twee in Maastricht. De winkels in Venlo en één in Maastricht hebben de deuren al gesloten. De overige Limburgse filialen zijn nog gewoon open voor het winkelend publiek.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CoolCat vraagt faillissement aan
Doorstart voor kledingketen CoolCat
MS Mode vraagt uitstel van betaling aan
MS Mode
Limburgse winkels van MS Mode blijven open
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen