Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voldoende belangstelling voor modeketen Witteveen'

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 14:14

De kans is groot dat de onlangs failliet verklaarde modeketen Witteveen Mode een doorstart zal maken.

Volgens de curator heeft "een behoorlijk aantal" partijen zich daarvoor gemeld. Met een aantal van hen worden nu gesprekken gevoerd.

Faillissement
Sinds het faillissement eind juli werd uitgesproken, sloot een aantal van de circa honderd winkels de deuren. Ook de webwinkel is voorlopig uit de lucht. Door afspraken met de bank kan de exploitatie van de 72 overige winkels volgens de curator op "normale wijze" worden voortgezet. Ook lopende bestellingen worden nog gewoon uitgevoerd.

Lees ook: Winkelketen Witteveen Mode op de fles

Duidelijkheid
Het is nog onduidelijk hoe lang het zal duren voordat er duidelijkheid is over een eventuele doorstart, en hoe die er dan uit komt te zien. Wel heeft de curator er "goede hoop" op dat de werkgelegenheid zoveel mogelijk kan worden behouden.

Winkels
De modezaak heeft ongeveer 400 werknemers en telt 98 filialen. De keten heeft acht zaken in Limburg: Venray, Weert, Venlo, Roermond, Sittard, Heerlen en twee in Maastricht. De winkels in Venlo en één in Maastricht hebben de deuren al gesloten. De overige Limburgse filialen zijn nog gewoon open voor het winkelend publiek.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doorstart voor kledingketen CoolCat
CoolCat vraagt faillissement aan
MS Mode vraagt uitstel van betaling aan
MS Mode
Limburgse winkels van MS Mode blijven open
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen