Overslaan en naar de inhoud gaan

The Voice Senior-deelnemers zijn 'visitekaartjes' kwijt

Geplaatst opwoensdag 26 januari 2022 - 17:47

RTL heeft vorige week alle content van The Voice (voorlopig) offline gehaald. Hoewel The Voice Senior-kandidaten de keuze begrijpen, zijn ze ook teleurgesteld. Volgens enkele deelnemers staat hun 'visitekaartje' nu niet meer online.

Dat laten enkele kandidaten weten aan 1Limburg.

Video's offline gehaald
Vorige week besloot RTL om alle content rondom The Voice offline te halen. De afleveringen zijn niet meer te zien op Videoland en ook op YouTube zijn alle optredens onvindbaar. "Ik heb Talpa, RTL, ITV en Tim Hofman benaderd, ze horen mijn verhaal en niemand realiseert zich wat het effect op ons ‘senioren’ is. 'Stuur een mail, er wordt naar gekeken', krijg ik terug. Woensdagochtend hoorde ik van RTL dat het niet 1, 2, 3 zou veranderen", vertelt Bruno Lord uit Venray. Hij nam in 2019 deel en behaalde de finale.

Visitekaartje
Voor de voormalig deelnemers waren de video's op YouTube hun persoonlijke visitekaartjes: "Het was ons CV. Ik zat bij een boekingskantoor waar de YouTube-filmpjes op hun website te zien waren, dat is nu allemaal weg. Dat geldt ook voor vele anderen."

Kracht
Ook Frits Tilburgs uit Venlo vindt het jammer dat de video's offline zijn gehaald: "Wat ik het ergste vindt, alle reacties van over de hele wereld, krijg je niet meer. Mijn Blind Audition was al meer dan 400.000 keer bekeken. Mensen halen daar ook veel kracht uit, dat kwam bij veel mensen binnen."

Tilburgs vindt dat RTL de video's van The Voice Senior niet offline had hoeven halen: "Marco Borsato zit op een stoel, komt even in beeld, moet je dan mijn zang daarvoor weghalen? Je kunt toch niet ontkennen dat het programma er is geweest?"

Phil Bee
The Voice Senior-winnaar Phil Bee uit Margraten begrijpt de teleurstelling: "Dat is heel jammer, wij zijn de dupe van een aantal mensen bij The Voice. Alle deelnemers zijn de dupe. Ik heb het vermoeden dat het ooit wel weer erop gezet wordt, maar alleen zonder Marco en Ali."

Niet The Voice Senior
De oud-deelnemers begrijpen en steunen dat RTL de content van The Voice Kids en The Voice eraf heeft gehaald, maar de keuze voor The Voice Senior begrijpen ze niet: "Wij 'senioren' hebben niks met het schandaal te maken, maar nu zijn wij ook een beetje de dupe."

Reactie RTL
RTL laat in een reactie weten de teleurstelling te begrijpen: "We hebben alles rondom The Voice voor nu offline gezet ter bescherming van de slachtoffers." Ook laat de zender weten dat de video's niet zijn verwijderd, maar op 'verborgen' zijn gezet. Dit betekent dat de video's momenteel voor niemand zichtbaar zijn, maar dat ze op elk gewenst moment weer online gezet kan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen