Overslaan en naar de inhoud gaan

Voice Kids-finalist Emma doorbreekt taboes met ziekte

Geplaatst opvrijdag 28 mei 2021 - 18:22

Al wekenlang zingt de 13-jarige Emma Kok uit Kerkrade de sterren van de hemel op nationale televisie. Als kroon op haar werk staat ze vrijdag in de halve finale van The Voice Kids. Naast de strijd om de titel, wordt de Limburgse door nog een andere reden gedreven om te winnen.

Ze lijdt aan een ziekte waardoor ze alleen sondevoeding kan eten en vaak de medische molen in moet. "Dit is een dikke neus naar mijn pestkoppen."

Maagverlamming
De jonge zangeres blaast iedereen omver met haar talent en haar bijzondere verhaal. Emma lijdt vanaf haar geboorte al aan de gevolgen van een maagverlamming. Daardoor heeft ze altijd een rugzak bij zich, gevuld met sondevoeding. Ze werd hier vroeger mee gepest, maar nu wil ze er andere kinderen juist mee steunen. "Ze zijn nooit alleen: misschien kunnen we er samen over praten."

Video L1

The Voice Kids
Emma besloot de sprong te wagen en mee te doen aan RTL-programma The Voice Kids. Tijdens de talentenjacht neemt ze het op tegen leeftijdsgenootjes, in strijd voor de titel van The Voice. Bij haar auditie bleef het talent van Emma bepaald niet onopgemerkt. Alle juryleden stonden te popelen om haar te begeleiden, maar ze koos uiteindelijk voor het team van rapper Ali B. Hij was diep geraakt door jaar bijzondere verhaal.

Broer en zus
Emma is de benjamin van het muzikale gezin Kok. Haar zus Sophie (15) volgt al jaren klassieke zanglessen en haar broer Enzo (18) is op zijn jonge leeftijd al succesvol violist. In 2019 won hij het Prinses Christina concours. De muzikaliteit stroomt bij het gezin dus door de aderen. “Al hebben wij het eigenlijk nooit op professioneel niveau gedaan”, grinniken ouders Nathalie en Vico. “Maar we hebben elkaar zo wel leren kennen. Bij de harmonie.”

Trots
Vader, moeder, broer en zus zijn apetrots op Emma. Vol bewondering en al snikkend keken ze naar hun nachtegaaltje op televisie, terwijl ze met haar rugtas het podium op stampte. Aan het balkon van hun huis pronkt een metersgroot spandoek: “Emma The Voice Kids”.

Taboe doorbreken
Het winnen van The Voice Kids zou voor Emma een droom zijn die uitkomt. Wat ze erna gaat doen, dat weet ze nog niet. “Ik wil er eerst even lekker van genieten”, zegt de 13-jarige wijs. Daarbij hoopt ze voorgoed af te rekenen met het taboe rondom haar ziekte. “Ik wil dat niemand zich meer hoeft te schamen voor sondevoeding”, zegt Emma vanaf de pianokruk in de woonkamer. “Mochten andere kinderen hier last van hebben, dan kunnen we hier misschien wel over praten.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen