Overslaan en naar de inhoud gaan

Voice Kids-finalist Emma doorbreekt taboes met ziekte

Geplaatst opvrijdag 28 mei 2021 - 18:22

Al wekenlang zingt de 13-jarige Emma Kok uit Kerkrade de sterren van de hemel op nationale televisie. Als kroon op haar werk staat ze vrijdag in de halve finale van The Voice Kids. Naast de strijd om de titel, wordt de Limburgse door nog een andere reden gedreven om te winnen.

Ze lijdt aan een ziekte waardoor ze alleen sondevoeding kan eten en vaak de medische molen in moet. "Dit is een dikke neus naar mijn pestkoppen."

Maagverlamming
De jonge zangeres blaast iedereen omver met haar talent en haar bijzondere verhaal. Emma lijdt vanaf haar geboorte al aan de gevolgen van een maagverlamming. Daardoor heeft ze altijd een rugzak bij zich, gevuld met sondevoeding. Ze werd hier vroeger mee gepest, maar nu wil ze er andere kinderen juist mee steunen. "Ze zijn nooit alleen: misschien kunnen we er samen over praten."

Video L1

The Voice Kids
Emma besloot de sprong te wagen en mee te doen aan RTL-programma The Voice Kids. Tijdens de talentenjacht neemt ze het op tegen leeftijdsgenootjes, in strijd voor de titel van The Voice. Bij haar auditie bleef het talent van Emma bepaald niet onopgemerkt. Alle juryleden stonden te popelen om haar te begeleiden, maar ze koos uiteindelijk voor het team van rapper Ali B. Hij was diep geraakt door jaar bijzondere verhaal.

Broer en zus
Emma is de benjamin van het muzikale gezin Kok. Haar zus Sophie (15) volgt al jaren klassieke zanglessen en haar broer Enzo (18) is op zijn jonge leeftijd al succesvol violist. In 2019 won hij het Prinses Christina concours. De muzikaliteit stroomt bij het gezin dus door de aderen. “Al hebben wij het eigenlijk nooit op professioneel niveau gedaan”, grinniken ouders Nathalie en Vico. “Maar we hebben elkaar zo wel leren kennen. Bij de harmonie.”

Trots
Vader, moeder, broer en zus zijn apetrots op Emma. Vol bewondering en al snikkend keken ze naar hun nachtegaaltje op televisie, terwijl ze met haar rugtas het podium op stampte. Aan het balkon van hun huis pronkt een metersgroot spandoek: “Emma The Voice Kids”.

Taboe doorbreken
Het winnen van The Voice Kids zou voor Emma een droom zijn die uitkomt. Wat ze erna gaat doen, dat weet ze nog niet. “Ik wil er eerst even lekker van genieten”, zegt de 13-jarige wijs. Daarbij hoopt ze voorgoed af te rekenen met het taboe rondom haar ziekte. “Ik wil dat niemand zich meer hoeft te schamen voor sondevoeding”, zegt Emma vanaf de pianokruk in de woonkamer. “Mochten andere kinderen hier last van hebben, dan kunnen we hier misschien wel over praten.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen