Overslaan en naar de inhoud gaan

Voice-finaliste Nienke komt met eigen album

Geplaatst opdinsdag 3 april 2018 - 14:14

Nienke Wijnhoven, finaliste van The Voice of Holland, is bezig met haar eerste zelfgeschreven album.

De 20-jarige zangeres heeft lang getwijfeld over de volgende stap in haar muzikale carrière.

Toffe zanglijnen
Terwijl haar collega-finalisten concerten geven en nummers uitbrengen, gebruikte de zangeres uit Horst de laatste zes weken om de hectiek te laten bezinken. "Ik wil iets gaan maken waar ik als artiest helemaal achter sta", zo zegt ze. "Ik ben nu bezig met het schrijven van mijn eigen nummers. Geen covers meer. Voor mij is het belangrijk dat de nummers toffe zanglijnen hebben. Dat is zo fijn van het schrijven. Dan controleren we het proces helemaal vanaf het begin."

Stijl
Nienke maakt haar nieuwe album samen met dorpsgenoot Geert Keijsers. "De stijl wordt easy-listening, met een power ballad. En een aantal nummers in de stijl van Adele, al wil ik me natuurlijk niet met haar vergelijken."

Lees ook: Tevreden Nienke na The Voice: 'Laat die wijn maar komen'

Coach
Met haar coach Anouk heeft Nienke nog maar sporadisch contact. "Ik kan haar wel altijd bellen of appen", zo zegt de zangeres uit Horst. "Op dit moment heb ik nog geen manager."

Datum
Nienke wil zich nog niet vastleggen op een harde datum voor het verschijnen van haar album. "We willen het allemaal net iets professioneler maken dan eerst gepland, daar wil ik graag de tijd voor nemen. Maar mijn album komt eraan."

Een bezoek van Nienke aan de school in Horst waar ze vorig jaar nog werkte als onderwijsassistente, is te zien bij #WijZijnLimburg:

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen