Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vogezen geen gebied om spoorloos te verdwijnen'

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 16:23

De Vogezen is geen compleet uitgestorven gebied, en onmogelijk voor iemand als Jos Brech om er spoorloos te verdwijnen.

Dat denken zowel de burgemeester als de plaatselijke verslaggever van Sainte-Marie-aux-Mines, het dorp waar de 55-jarige verdachte in de zaak Nicky Verstappen begin dit jaar voor het laatst gezien is.

Wandelen en fietsen
De Vogezen is een middelgebergte dat zich uitstrekt over Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het is een groot gebied met veel loofbossen. De bergen zijn er enkele honderden meters hoog. Het gebied in Noord-Oost Frankrijk is in trek bij vele soorten sporters. "Er ligt een dicht netwerk van wandelpaden. Maar ook mountainbikers komen veel naar de regio", zegt Vivien Montag, verslaggever bij de lokale krant. De burgemeester beaamt dat: "Er zijn veel wandelaars die de bossen doorkruisen."

Lees ook: 'Jos Brech logde op 27 april in op internet'

Moeilijk ongezien te blijven
Een bushcrafter als Jos Brech zal veel moeite moeten doen om ongezien te blijven, zegt de eigenaar van een camping bij Sainte-Mairie-aux-Mines. De campingbaas is zelf hardloper en trekt meerdere keren per week de bossen in. "Ik kom veel wandelaars tegen. Misschien ben ik zelfs Jos Brech tegengekomen, maar ik kan het me niet herinneren."

Tips
Inmiddels zijn er bij de politie in Nederland al meer dan 1000 tips over Brech binnengekomen. Die komen lang niet allemaal uit de Vogezen. Er zijn ook tips uit Belgiƫ, Spanje en Duitsland, maar ook van buiten Europa.

Lees hier eerdere berichten over Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten