Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vogezen geen gebied om spoorloos te verdwijnen'

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 16:23

De Vogezen is geen compleet uitgestorven gebied, en onmogelijk voor iemand als Jos Brech om er spoorloos te verdwijnen.

Dat denken zowel de burgemeester als de plaatselijke verslaggever van Sainte-Marie-aux-Mines, het dorp waar de 55-jarige verdachte in de zaak Nicky Verstappen begin dit jaar voor het laatst gezien is.

Wandelen en fietsen
De Vogezen is een middelgebergte dat zich uitstrekt over Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het is een groot gebied met veel loofbossen. De bergen zijn er enkele honderden meters hoog. Het gebied in Noord-Oost Frankrijk is in trek bij vele soorten sporters. "Er ligt een dicht netwerk van wandelpaden. Maar ook mountainbikers komen veel naar de regio", zegt Vivien Montag, verslaggever bij de lokale krant. De burgemeester beaamt dat: "Er zijn veel wandelaars die de bossen doorkruisen."

Lees ook: 'Jos Brech logde op 27 april in op internet'

Moeilijk ongezien te blijven
Een bushcrafter als Jos Brech zal veel moeite moeten doen om ongezien te blijven, zegt de eigenaar van een camping bij Sainte-Mairie-aux-Mines. De campingbaas is zelf hardloper en trekt meerdere keren per week de bossen in. "Ik kom veel wandelaars tegen. Misschien ben ik zelfs Jos Brech tegengekomen, maar ik kan het me niet herinneren."

Tips
Inmiddels zijn er bij de politie in Nederland al meer dan 1000 tips over Brech binnengekomen. Die komen lang niet allemaal uit de Vogezen. Er zijn ook tips uit België, Spanje en Duitsland, maar ook van buiten Europa.

Lees hier eerdere berichten over Nicky Verstappen-verdachte Jos Brech

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen