Overslaan en naar de inhoud gaan

Vogelschietwedstrijd keert na 87 jaar terug in Schandelo

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2015 - 16:17

Schutterij St.-Andreas uit Schandelo, bij Velden, houdt zaterdag 27 juni voor het eerst sinds 87 jaar weer een vogelschietwedstrijd.

De schutterij was sinds 1928 slapende.

Heroprichting
Dankzij een aanpassing van de statuten van het Veldense St.Sebastianusgilde kon de schutterij van Schandelo worden heropgericht.

De nieuwe schutters van St.-Andreas komen volgende week eerst bijeen op de Markt in Velden waarna er in een stoet vertrokken wordt richting een tijdelijk schietterrein.

Schutterszilver
De kersverse Schandelose schutterskoning krijgt na afloop het originele schutterszilver omgehangen.

De schutterij van Schandelo is op zoek naar een permanente locatie voor de schietwedstrijden. Opties zijn onder andere een locatie aan de Molendijk of bij het Landgoed Schandelsch Broek.

Ger Koopmans
Tot het jaar 1928 werd het koningschieten gehouden op boerderij Maoshof in Schandelo waar nu OLS-president Ger Koopmans woont.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Uniek: nieuwe schutterij uit Schandelo doet mee aan OLS
Huize Ger Koopmans te koop (met fraaie badkamer)
Azuurblauwe badkamer Ger Koopmans wordt niet gesloopt
Ger Koopmans
Koopmans schakelt tv-programma in voor onverkoopbaar huis
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen