Overslaan en naar de inhoud gaan

Vogelgriep: opening pluimveehouderij Castenray uitgesteld

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 13:49

Pluimveehouders wordt gevraagd maatregelen te nemen om te voorkomen dat een vorm van vogelgriep uit België deze kant op komt. Vanwege de vaststelling van deze vorm van vogelgriep wordt de officiële opening van Lamberdina's Hoeve uitgesteld.

Dit is een nieuwe biologische pluimveehouderij in Castenray. Eind mei zou de opening zijn. Dit wordt nu waarschijnlijk in september. Pluimveekoepelorganisatie Avined dringt erop aan om de hygiënemaatregelen nauwkeurig na te leven.

Geen enkel risico
Karenanna Knopper van de Lamberdina’s Hoeve wil geen enkel risico nemen. "Onze biologische pluimveehouderij bedrijf is niet geheel afgesloten voor mensen van buiten, maar we willen in deze tijd ons bedrijf niet openstellen voor massaal bezoek."

Maatregelen
Het vervoer van dieren vanuit de getroffen regio in België naar Nederland vindt plaatst met dubbele reiniging en ontsmetting. Voor opfokdieren wordt naast klinische inspectie bij transporten vanuit de getroffen regio een PCR test genomen voorafgaand aan het vervoer. Met deze test kun je zeer kleine hoeveelheden DNA analyseren.

Laagpathogene vogelgriep
Op een toenemend aantal pluimveebedrijven in België is het niet
bestrijdingsplichtige laagpathogene vogelgriep van het type H3N1 vastgesteld. Inmiddels zijn er 33 bedrijven besmet. Omdat het een niet bestrijdingsplichtige vogelgriep betreft, worden er door de Belgische overheid geen maatregelen getroffen. Pluimveehouders nemen dus hun eigen verantwoordelijkheid bij de bestrijding van deze bedrijfsziekte.

Ruimen
De Belgische pluimveesector heeft aan hun minister gevraagd om de betrokken bedrijven te ruimen. Maar hier is nog geen beslissing over genomen. In Nederland zijn tot nu toe geen signalen bekend over problemen met H3N1.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen