Overslaan en naar de inhoud gaan

Vogelgriep op verschillende plekken in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 10:54

De vogelgriep-epidemie heeft ook in Maastricht voet aan de grond gekregen. Op verschillende plekken in de gemeente is de voor vogels dodelijke ziekte vastgesteld.

Onder meer aan de Maas, in wandelgebieden en rondom vijvers zijn dode vogels gevonden. De gemeente waarschuwt mensen om dode vogels vooral niet aan te raken, en zulke vondsten te melden bij de Dierenambulance zodat de kadavers kunnen worden opgeruimd.

Huisdieren
Omdat ook katten en honden vatbaar zijn voor vogelgriep, roept de gemeente ook huisdiereigenaren op om alert te zijn en dieren weg te houden van dode vogels. Mensen die bijvoorbeeld kippen of ander pluimvee houden, krijgen het advies hun dieren zo veel mogelijk binnen te houden om te voorkomen dat de dieren met wilde vogels in contact komen. Ook komen er op verschillende plekken waarschuwingsborden.

Vogelgriep Maastricht 14 jan 2022
Foto: L1 (Job Tiems)

Ophokplicht
Ondanks een ophokplicht voor pluimvee die eind oktober van kracht werd, blijft de vogelgriep huishouden. Bij een kalkoenhouderij in Ysselsteyn moesten in december nog tienduizend vogels worden afgemaakt. In een deel van de gemeente Weert geldt op dit moment een vervoersverbod, vanwege een besmet bedrijf vlak over de grens.

Lees ook: Vervoersverbod voor pluimvee in deel Weert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen