Overslaan en naar de inhoud gaan

Vogelgriep op verschillende plekken in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 10:54

De vogelgriep-epidemie heeft ook in Maastricht voet aan de grond gekregen. Op verschillende plekken in de gemeente is de voor vogels dodelijke ziekte vastgesteld.

Onder meer aan de Maas, in wandelgebieden en rondom vijvers zijn dode vogels gevonden. De gemeente waarschuwt mensen om dode vogels vooral niet aan te raken, en zulke vondsten te melden bij de Dierenambulance zodat de kadavers kunnen worden opgeruimd.

Huisdieren
Omdat ook katten en honden vatbaar zijn voor vogelgriep, roept de gemeente ook huisdiereigenaren op om alert te zijn en dieren weg te houden van dode vogels. Mensen die bijvoorbeeld kippen of ander pluimvee houden, krijgen het advies hun dieren zo veel mogelijk binnen te houden om te voorkomen dat de dieren met wilde vogels in contact komen. Ook komen er op verschillende plekken waarschuwingsborden.

Vogelgriep Maastricht 14 jan 2022
Foto: L1 (Job Tiems)

Ophokplicht
Ondanks een ophokplicht voor pluimvee die eind oktober van kracht werd, blijft de vogelgriep huishouden. Bij een kalkoenhouderij in Ysselsteyn moesten in december nog tienduizend vogels worden afgemaakt. In een deel van de gemeente Weert geldt op dit moment een vervoersverbod, vanwege een besmet bedrijf vlak over de grens.

Lees ook: Vervoersverbod voor pluimvee in deel Weert

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen