Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalvrouwen richten na WK-plaatsing pijlen op Tokio

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 11:35

De kruitdampen van het feest in het Zwitserse Schauffhausen zijn nog maar net opgetrokken en de Oranje Leeuwinnen hebben al een nieuw doel voor ogen.

De ploeg van Sarina Wiegman, met de Limburgse Dominique Bloodworth-Janssen en Lieke Martens, laat aan NUsport weten dat ze zich op het WK in Frankrijk voor de Olympische Spelen in 2020 willen plaatsen. "Tokio zou voor ons ultiem zijn."

Concurrentie
Om op de Olympische Spelen aanwezig te mogen zijn, moeten de dames bij de drie beste van de acht Europese landen eindigen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, gezien het feit dat de concurrentie bestaat uit: Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Noorwegen, Zweden en Duitsland. Ondanks de sterke concurrentie vindt bondscoach Sarina Wiegman het een reëel doel.

Lees ook: Lieke Martens met Oranje naar het WK in Frankrijk

Stijgende lijn
Wiegman ziet een stijgende lijn in het Nederlandse damesvoetbal en wil dit graag doortrekken in Frankrijk. "Voor ons zou het een ultiem doel zijn om daar een Olympisch ticket te pakken. We willen graag naar Tokio gaan", zegt de trainster tegen NUsport.

In de lift
Het Nederlandse damesvoetbal zit de laatste jaren stevig in de lift. Zo waren de dames al drie keer aanwezig op een EK (2009, 2013 en 2017) en komende zomer zijn ze voor de tweede keer aanwezig op een WK (2015 en 2019). Het hoogtepunt vond tot nu toe op het EK in 2017 plaats. Daar veroverden de dames voor het eerst in de historie, in eigen land, de hoofdprijs: Europees kampioen.

Primeur
Mocht Oranje een ticket voor de Olympische Spelen in 2020 bemachtigen, dan zou dit een primeur zijn aangezien de Nederlandse voetbaldames nog nooit op de Olympische Spelen aanwezig zijn geweest. De Oranje Leeuwinnen doen komende zomer dus een gooi naar de wereldtitel én plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen