Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalvrouwen loten Canada, China en Nieuw-Zeeland

Geplaatst opzaterdag 6 december 2014 - 19:01

De oranje voetbalvrouwen hebben niet ongunstig geloot voor het WK in Canada. De ploeg van de Roermondse bondscoach Roger Reijners treft Canada, China en Nieuw-Zeeland.

Oranje komt uit in groep E tijdens het WK. Dat heeft de loting in Ottawa zaterdag uitgewezen. Nederland moet het op de openingsdag in Edmonton opnemen tegen de Nieuw-Zeelandse vrouwen. Op 11 juni volgt het duel met China en op 15 juni treffen de vrouwen Canada

Winst tegen Italië
De oranjevrouwen plaatsten zich vorige week donderdag voor het eerst in de historie voor het WK voetbal voor vrouwen. De ploeg deed dat door met 1-2 te winnen van Italië. Dat was voldoende na het gelijkspel in het eerste duel.

Naast bondscoach Reijners is er meer Limburgse inbreng bij de oranjevrouwen. Lieke Martens uit Nieuw-Bergen is een vaste waarden in het team en tegen Italië zaten ook Kim Mourmans uit Maastricht en Dominique Janssen uit Horst bij de selectie.

Het WK in Canada begint op 6 juni. De finale is op 5 juli in Vancouver.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Oranjevrouwen naar WK
Oranjevrouwen in trek bij voetbalpubliek
Drie Limburgse vrouwen in selectie Nederlands elftal
Reijners waarschuwt Oranjevrouwen voor Italianen
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen