Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbaltrainer op non-actief na video 'pedojagers'

Geplaatst opzondag 11 oktober 2020 - 13:38

De hoofdtrainer van amateurclub SV Geuldal is op non-actief gezet, nadat hij vrijdag in een video van een groep 'pedojagers' verscheen. Hij zou een seksafspraak hebben gemaakt met een vijftienjarige jongen.

De man dacht contact te hebben met die jongen, maar bleek achteraf te chatten met volwassen mannen die jacht maken op pedofielen.

'Jij bent ervaren'
In chatgesprekken tussen de trainer en het fictieve jongetje wordt duidelijk dat de jongen minderjarig is. Hij spreekt de trainer aan met 'u', praat over 'vriendjes' en zijn ouders en zegt letterlijk 'jij bent ervaren, niet errug dat ik 15 ben tog?' Het antwoord op die vraag: 'Nee.' De trainer stuurt dat hij zin heeft in seks, stuurt een foto van zijn penis en stelt voor de jongen oraal te bevredigen.

Confrontatie op camera
Ze spraken uiteindelijk af op de parkeerplaats van zwembad Otterveurdt in Hoensbroek, aan de Gravin van Schönbornlaan. Daar wachtte de 54-jarige trainer echter geen jongen van 15, maar een groep mannen die hem confronteerden.

Die confrontatie is op camera vastgelegd en werd vrijdagmiddag op Facebook verspreid. Zo zagen duizenden mensen hoe de trainer werd klemgereden en tot de orde werd geroepen door de 'jagers'.

Stevig gesprek
De politie laat L1 weten de video kennen. "Politie is er ook bij geweest in Hoensbroek", laat een woordvoerster weten. "Omdat er geen sprake is van een strafbaar feit – bij de afgesproken ontmoeting was er geen minderjarige aanwezig, maar een aantal personen van die betreffende groep – is er niemand aangehouden. Er volgt wel nog een stevig waarschuwingsgesprek met betrokkene door de afdeling Zeden."

Totaal verrassend
Daar blijft het niet bij voor de trainer. Zijn club SV Geuldal heeft hem voorlopig op non-actief geplaatst na het zien van de beelden en de chatberichten. Voorzitter Frans Souren noemt de situatie 'totaal verrassend en onverwacht'. "We kennen hem al heel lang. Hij is zijn trainersloopbaan begonnen bij Struchter Boys, dat na een fusie SV Geuldal werd. We kennen hem als erg actief en betrokken."

Nooit signalen
Sinds drie maanden stond de vijftiger opnieuw aan het roer bij de club. "Over zijn trainerszaken zijn wij altijd zeer tevreden geweest. Maar laat duidelijk zijn: je kunt nog zo'n goede trainer zijn, dit soort praktijken kunnen gewoon niet. Voor ons was dit een volledige shock."

De voorzitter wil uitzoeken wat er precies is gebeurd, voordat hij verdere conclusies trekt. "Wij hebben nooit signalen over hem ontvangen. Ik wil zekerheid over wat er is gebeurd. We nemen op een later moment officieel stelling als bestuur."

'Zo ben ik niet'
De trainer zelf laat L1 weten dat hij geen foute intenties had. "Ik heb na mijn recente scheiding inderdaad een beetje gechat met mensen. Ja, die jongen zei dat hij vijftien jaar oud was, maar ik lieg in die chats ook over mijn leeftijd. Ik dacht: 'We spreken gewoon af en dan zie ik daar wel wie ik voor me heb.' Maar ik heb nooit iets gedaan met kinderen. Nee, kom op. Zo ben ik niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen