Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voetbalteams voor autistische kinderen in Horst

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 15:42

Bij gebrek aan goede begeleiding is het vaak moeilijk voor autistische kinderen om deel te nemen aan een teamsport als voetbal.

Omdat de kinderen wel graag die sport beoefenen, heeft Het Rotven in Horst besloten een alternatief te bedenken.

Partijtjes
Het is de bedoeling dat de kinderen vanaf 14 mei op zaterdagen onderling partijtjes spelen, met teams van zes tegen zes, aldus Mathijs van Hulsen. De CIOS-student heeft het project opgezet als afstudeeropdracht.

Dagbesteding
Het Rotven biedt dagbesteding en ontmoeting aan autistische kinderen tussen 7 en 18 jaar. Het centrum is opgericht door Tanja Cuijpers, die zelf een autistische zoon heeft. Na een vergeefse zoektocht naar een instelling die zich richt op vrijetijdsbesteding voor autisten, besloot ze die in 2014 zelf te starten.

Aanmelden voor het voetbal kan hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Slachtoffer kermismishandeling wilde autisme overwinnen
Rage: speeltje voor kinderen met autisme niet aan te slepen
Collega bewerkt met glas: taakstraf en dwangbehandeling
Pesten Kind Eenzaam Verdrietig Bang Mishandeling
School stuurt autistisch meisje weg: 'Persoonlijke vete'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen