Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalsupporters tegen relschoppers: blijf van stad af

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:06

Voetbalsupporters van Roda JC, MVV en VVV-Venlo kondigen op Facebook aan hun stad te gaan beschermen tegen relschoppers als die toeslaan.

Op Facebook waarschuwen North Side Casuals, Ultras Kerkrade 'iedereen die denkt te moeten plunderen/vernielen en ondernemers die het nu al zeer moeilijk hebben nog meer schade toe te moeten brengen' in Kerkrade aan het verkeerde adres te zijn. De waarschuwing wordt kracht bijgezet door de mededeling: 'Sloop je onze stad dan slopen wij jou'.

Steun voor ondernemers
Ook supportersgroep Angel-Side Mestreech schrijft afgelopen weekend gezien te hebben dat 'in andere steden werd gesloopt en geplunderd onder de noemer van demonstreren'. Ook de MVV-aanhang hekelt het dat ondernemers het moeten ontgelden en in veel plaatsen hun winkelruiten aan diggelen zagen gaan. Dat gebeurde onder andere in Stein, Venlo en Roermond.

Veel rel-geruchten
Volgens Angel-Side gaan er geruchten dat er ook plannen zijn om in Maastricht te protesteren. 'Slopen en plunderen tolereren wij niet. Voor iedereen die toch meent aan onze stad te moeten komen hopen we dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen.'

Waarschuwing
In Kerkrade en Maastricht waren er afgelopen weekend geen rellen. Die waren er wel in Venlo. Voor de Yellow Black Fanatics, een fanatieke supportersgroep van VVV-Venlo, alle aanleiding om een waarschuwing af te geven. 'Wij laten onze stad niet vernielen. We weten je te vinden', zo valt te lezen op hun Facebookpagina.

Lees ook: Limburg likt wonden na avondklokrellen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen