Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalsupporters tegen relschoppers: blijf van stad af

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 18:06

Voetbalsupporters van Roda JC, MVV en VVV-Venlo kondigen op Facebook aan hun stad te gaan beschermen tegen relschoppers als die toeslaan.

Op Facebook waarschuwen North Side Casuals, Ultras Kerkrade 'iedereen die denkt te moeten plunderen/vernielen en ondernemers die het nu al zeer moeilijk hebben nog meer schade toe te moeten brengen' in Kerkrade aan het verkeerde adres te zijn. De waarschuwing wordt kracht bijgezet door de mededeling: 'Sloop je onze stad dan slopen wij jou'.

Steun voor ondernemers
Ook supportersgroep Angel-Side Mestreech schrijft afgelopen weekend gezien te hebben dat 'in andere steden werd gesloopt en geplunderd onder de noemer van demonstreren'. Ook de MVV-aanhang hekelt het dat ondernemers het moeten ontgelden en in veel plaatsen hun winkelruiten aan diggelen zagen gaan. Dat gebeurde onder andere in Stein, Venlo en Roermond.

Veel rel-geruchten
Volgens Angel-Side gaan er geruchten dat er ook plannen zijn om in Maastricht te protesteren. 'Slopen en plunderen tolereren wij niet. Voor iedereen die toch meent aan onze stad te moeten komen hopen we dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen.'

Waarschuwing
In Kerkrade en Maastricht waren er afgelopen weekend geen rellen. Die waren er wel in Venlo. Voor de Yellow Black Fanatics, een fanatieke supportersgroep van VVV-Venlo, alle aanleiding om een waarschuwing af te geven. 'Wij laten onze stad niet vernielen. We weten je te vinden', zo valt te lezen op hun Facebookpagina.

Lees ook: Limburg likt wonden na avondklokrellen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen