Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalsters weer ruim langs Noord-Ierland

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 22:26

De Nederlandse voetbalsters hebben vrijdag een volgende stap gezet naar deelname aan het wereldkampioenschap van volgend jaar in Frankrijk.

Het team van bondscoach Sarina Wiegman was met 0-5 te sterk voor Noord-Ierland. Nederland had in april de thuiswedstrijd in Eindhoven al met 7-0 gewonnen.

Eerste helft
In het kleine stadion in Portadown, niet ver van Belfast, maakte Oranje het verschil na rust. Halverwege was het 0-1 door een doelpunt van Lineth Beerensteyn. De spits werd op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld door Sherida Spitse. Met links haalde de vervangster van de niet fitte en afwezige Vivianne Miedema doeltreffend uit.

Lieke Martens
In de tweede helft kon Noord-Ierland steeds minder goed weerstand bieden. Op aangeven van Shanice van de Sanden maakte Daniëlle van de Donk van dichtbij 0-2. Van de Sanden zelf zorgde voor de 0-3. Bij deze stand werd Lieke Martens in de 69e minuut naar de kant gehaald. Ze werd afgelost door Jill Roord.

Goals
Niet veel later werd het vierde doelpunt gemaakt. Deze treffer kwam op naam van Spitse, die een strafschop benutte. Jacky Groenen nam kort voor tijd de 0-5 voor haar rekening.

Koploper
Nederland blijft koploper in groep 3 van de kwalificatie met 16 punten uit 6 duels. Nummer twee Noorwegen, dat Ierland met 0-2 versloeg, is tweede met 12 punten uit 5 wedstrijden. Oranje vervolgt de kwalificatiereeks dinsdag in Heerenveen tegen het nog puntloze Slowakije. Het Abe Lenstra-stadion, dat plaats biedt aan 24.000 mensen, is uitverkocht.

WK Frankrijk
Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van 2019 in Frankrijk. De vier beste nummers twee strijden in het najaar in een dubbele play-off om het laatste WK-ticket. De vermoedelijk beslissende wedstrijd om groepswinst tussen Noorwegen en Nederland is op 4 september in Oslo. Nederland won de thuiswedstrijd in oktober in de slotfase met 1-0.

Another good win! One more to go and absolutely loving the kit #oranjeleeuwinnen #nike

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen