Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalsters vieren in IJsland eerste zege onder Parsons

Geplaatst opdinsdag 21 september 2021 - 23:04

De Nederlandse voetbalsters, met de Limburgse Lieke Martens en Dominique Janssen in de basis, hebben de eerste overwinning onder de nieuwe bondscoach Mark Parsons geboekt. Oranje versloeg IJsland met 0-2 in Reykjavik.

Daniëlle van de Donk opende de score in de 23e minuut, op aangeven van Jackie Groenen die zelf in de 65e minuut scoorde.

Sterker
Nederland was sterker dan IJsland. Vivianne Miedema, goed voor 10 doelpunten op de Olympische Spelen, was in de openingsfase dicht bij de openingstreffer. Miedema maakte afgelopen vrijdag het enige doelpunt van Oranje in eerste duel met Tsjechië (1-1) in de WK-kwalificatie.

Kansrijke positie
Sherida Spitse had een basisplaats bij Nederland. De middenveldster begon vrijdag op de bank tijdens het debuut van Parsons tegen Tsjechië. Ze mocht toen na 70 minuten invallen. Tegen IJsland kreeg ze de voorkeur boven Shanice van de Sanden. Spitse maakte haar uitverkiezing waar. Ze strooide met goede passes maar had na een klein uur ook de 0-2 moeten maken. Spitse schoot echter naast in kansrijke positie.

Parsons is de opvolger van Sarina Wiegman, die nu de Engelse voetbalsters onder haar hoede heeft. Met Wiegman op de bank haalde Engeland dinsdag de dubbele cijfers tegen Luxemburg (0-10). Monsterscores komen geregeld voor in het vrouwenvoetbal. In de poule van Nederland haalde Tsjechië dinsdag stevig uit tegen Cyprus (8-0).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen