Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalsters onder 19 uitgeschakeld voor hoofdprijs op EK

Geplaatst opdonderdag 25 juli 2019 - 20:07

De Nederlandse voetbalsters onder 19 zijn uitgeschakeld voor de hoofdprijs op het EK in Glasgow.

Zij verloren in de halve finale in het Firhill Stadium in de Schotse hoofdstad met 3-1 van hun Duitse leeftijdsgenoten.

Matige eerste helft
Oranje met Romée Leuchter uit Schinveld en Janou Levels uit Herten kwam na negentien minuten op achterstand toen Melissa Kössler de bal achter de weifelende Nederlandse doelvrouw werkte.
Het team van coach Jessica Torny kon in een matige eerste helft geen verandering brengen in de stand.

Op de stip
In de tweede helft speelde Oranje aanmerkelijk beter dan voor rust en kwam door Jill Baijings op gelijke hoogte. Het Duitse team kreeg nauwelijks een kans, maar tien minuten voor het einde legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat Janou Levels in het strafschopgebied aan de noodrem trok. Marie Müller schoot de bal vanaf elf meter in de touwen. De Nederlandse meiden waren aangeslagen en moesten in de slotfase nog een derde treffer incasseren, toen Shekiera Martinez de bal in de rebound achter keepster Daphne van Domselaar schoot en Duitsland op 3-1 bracht.

Door het bereiken van de halve finales was Oranje al zeker van een ticket voor het WK onder 20 van volgend jaar in Nigeria.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen